Curățenia de toamnă în Piatra Neamț

15/09/2015

Municipalitatea a demarat a treia acțiune de curățare a spațiilor verzi

Primăria Piatra Neamț a demarat cea de-a treia acțiune de cosire a spațiilor verzi din acest an, zona de activitate fiind cea din jurul blocurilor de locuințe. „Activitatea de cosire a început în cartierul Precista și va continua în centrul orașului și în cartierele  Mărăței și Dărmănești. Estimăm că în luna septembrie se vor finaliza lucrările în cartierul Precista și în centru, urmând ca în prima jumătate a  lunii octombrie să se finalizeze și în cartierul Mărăței. Curățarea spațiilor verzi din Dărmănești este programată pentru perioada 15-31 octombrie “, a precizat Vlad Tudor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamț.

Totodată, în lunile septembrie și octombrie, va fi refăcut și gazonul din zona centrală a orașului, unde există sisteme de irigat, prin îndepărtarea gazonului uscat, supraînsămânțare și administrare de îngrășământ și nisip. „Este vorba de 5.348 de metri pătrați în Parcul Tineretului, aproape 2.000 de metri pătrați în Piața Ștefan cel Mare, 2.053 de metri pătrați pe strada Mihai Eminescu, 2.043 de metri pătrați în Piața Mihail Kogălniceanu“, a adăugat Vlad Tudor.

Nu va fi omis nici gazonul din zona Casei de cultură, a Hotelului Central și a Pieței 22 Decembrie – Școala nr. 3.

În luna octombrie se va reamenaja sensul giratoriu din fața Hotelului Ceahlău, unde vor fi înlocuite plantele perene, și se vor planta mesteceni, paltini, platani și pini în centrul orașului și în Precista. „Tot în această perioadă, Compania Urban va efectua lucrări de amenajare cu gazon prin readucerea terenului la forma inițială în zonele care au fost afectate de săpături și pentru care au fost eliberate avize de săpătură“, a menționat purtătorul de cuvânt al Primăriei Piatra Neamț.

Începând cu luna noiembrie 2015 și până în luna martie 2016, în baza solicitărilor venite de la asociațiile de proprietari și de la pietreni, Primăria Piatra Neamț, prin Compania Urban, se va ocupa cu igienizarea arborilor de pe domeniul public al orașului.

Andreea AMARIEI