Cum sa-ti realizezi singur un magazin online

13/02/2018

Daca vei cauta pe internet vei gasi multe platforme de ecommerce care sunt puse la dispozitie in mod gratuit. Astazi cu ajutorul celor de la CostiDesign vom prezenta avantajele uneia dintre aceste platforme, respective Opencart.

1. Instalare rapida si usorara

Puteti instala cu usurinta OpenCart pe serverul dumneavoastra. Trebuie doar sa dezarhivati un fisier iar dupa s-a incarcat continutul in dosarul de incarcare, puteti gasi toate versiunile pe site-ul lor.

2. Costul de dezvoltare in comparatie cu alte platforme din comertul electronic

Costul de dezvoltare in Opencart este mult mai mic, deoarece aceasta este o structura simpla, astfel incat fiecare dezvoltator poate intelege cu usurinta cum sa creeze un modul nou sau o extensie pentru client. Dar daca veti alege Magento ca platforma de comert electronic, va fi foarte greu sa gasiti un dezvoltator bun care va avea cunostinte bune despre structura. Daca dezvoltarea modulului este finalizata, oricum trebuie sa lucrati foarte mult pentru a obtine o viteza buna, trebuie sa faci o multime de normalizari in structura.

3. 100% securizat pe masura si respecta toate regulile PCI

PCI DSS este un proprietar de securitate a informatiilor pentru organizatiile care gestioneaza informatiile despre detinatorii de card pentru carduri principale de debit, credit, prepaid, ATM si carduri POS. Practic, daca firma dumneavoastra este responsabila cu stocarea datelor sensibile intr-o capacitate, atunci va trebui sa respectati conformitatea in funtie de ceea ce faceti. PCI COMPLIANCE este responsabilitatea proprietarului magazinului si nu are nimic de a face cu OpenCart in general.

OpenCart este una dintre cele mai sigure platforme de comert electronic din lume. Cu cateva modificari, puteti aduce aceasta securitate la nivelul urmator si va puteti ajuta sa pastrati ochii curiosi departe de sectiunile private ale OpenCartului. In timp ce urmatoarele schimbari nu sunt intinderea completa a conformitatii PCI pentru comercianti, (cum ar fi schimbarea setarilor implicite ale sistemului) sunt considerate cele mai bune practici. Acestea sunt notate cu (PCI) in articol. Ca intotdeauna, pentru a va asigura conformitatea, va rugam sa consultati regulile de conformitate PCI corespunzatoare sau profesionistii.

1 ) Activati SSL pentru Admin (PCI)
2 ) Redenumiti directorul de administrare
3 ) Parola protejeaza directorul admin cu .htaccess
4 ) Redenumiti utilizatorul ”admin” (PCI)
5 ) Restrictionati permisiunile utilizatorilor (PCI)
6 ) Parole puternice (PCI)
7 ) Schimbati cheia de criptare (PCI)
8 ) Dezactivati ”Erori de afisare” (PCI)
9 ) Eliminati ”Powered By OpenCart”

 

4. Suport VQMOD si OCMOD

VQmod (sistem de modificare a fisierlor virtuale) este un sistem puternic conceput pentru a ajuta dezvoltatorii atunci cand trebuie sa editeze fisiere de baza ale sistemului. Vqmod, prin natura sa, va ajuta sa modificati fisierele sursa fara a le edita efectiv.

Toate modificarile sunt salvate intr-un fisier temporar care inlocuieste originalul in timpul executarii.

vQmod nu va incetini site-ul. Nu trebuie sa va preocupati de viteza de incarcare. Potrivit creatorilor modului, impactul general asupra site-ului nu va fi vizibil si putem confirma acest lucru. In articolul nostru am testat site-uri care folosesc mai mult de 20 de scripturi XML.

Upgrade-ul este gratuit si sigur. De ce? Deoarece fisierele de baza nu sunt editate. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati daca scripturile XML au nevoie de modificari pentru a le face sa functioneze cu noile fisiere ale magazinului online. Super usor pentru depanare. Exista fisiere de jurnal si puteti gasi cu usurinta sursa problemei. Eliminati cu un singur click. Daca doriti sa eliminati modificarile vQmod, trebuie doar sa stergeti scriptul XML. De fapt, OCMOD este in esenta o versiune dezbinata a sistemului vQmod incorporat in OpenCart. Spre deosebire de vQmod, OpenCart are un uploader si administrator de modificare OCMOD incorporat. In plus, OCMOD va permite sa specificati codul suplimentar SQL si PHP pe care urmeaza sa fie executat in timpul modificarii instalarii in fisiere separate install.php si install.sql.

5. Multa documentatie, forumuri si articole despre OpenCart

OpenCart are multe documente disponibile online, care va vor ajuta sa va gestionati magazinul online, de asemenea exista un forum in care veti gasi o multime de oameni activi care pot raspunde intrebarilor dumneavoastra intr-un interval foarte scurt de timp.

6. Peste 2000 de module disponibile in OpenCart Marketplace

OpenCart detine un Marketplace unde se pot gasi mai mult de 2000+ de extensii care va ajuta sa va configurati magazinul conform cerintelor dumneavoastra. Foarte multe extensii sunt incarcate zilnic.

7. Template-uri gratuite si disponibile pentru descarcare

Puteti gasi sabloane gratuite responsive pe Marketplace, care va ajuta sa va configurati magazinul pentru tablete si telefoane mobile. De asemenea, deoarece acestea sunt gratuite, acestea va vor reduce costurile de dezvoltare. In cazul in care doriti ca o agentie specializata pe serviciul de creare magazin online sa se ocupe de acest aspect, puteti contacta CostiDesign.ro specializata in realizare magazinelor virtuale pe platforma OpenCart.

8. Multistore si sistem multilingv

Suportul OpenCart multistore este si multilingv, astfel incat sa puteti configura magazinul in orice limba doriti.

9. Suportat pe deplin de SEO

OpenCart accepta SEO, puteti adauga in meta descriere, meta-cheie pentru fiecare produs, categorie, pagina de informatii, etc. De asemenea puteti rescrie URL-ul ca pe numele produsului. De asemenea, in Marketplace exista multe extensii disponibile gratuit, care va pot ajuta sa va optimizati site-ul si sa il faceti mai prietenos pentru motoarele de cautare.

< Articolul anterior
NEMURIREA SUFLETULUI (I)
Urmatorul articol >