Cum ar arăta lumea fără cazinouri

Jocurile de noroc au partea lor de stigmatizare și de blamare. Este ușor de afirmat că viața ar fi mult mai ușoară dacă nu ar exista cazinouri. Cu toate acestea, dacă stai să te gândești bine, rareori un astfel de tip de gândire utopică duce vreodată la ceva util. Și nici nu ajută la eradicarea păcatelor societății.

Ceea ce fac, în schimb, este să adune unele dintre lucrurile pe care societatea le detestă – în timp ce se face surdă la posibilitatea ca ceva bun să vină vreodată de la ele – și să le împingă adânc în colțurile lor întunecate.

Dar, din nou, toată lumea are dreptul să viseze la o extragere betano.

Cazinourile sunt în mare parte despre asumarea de riscuri. În acest caz, eliminarea cazinourilor este ca și cum ai nega valoarea asumării de riscuri sau a luării unor decizii dificile în viață.

Nimic nu este foarte sigur

Am înțeles – jocurile de noroc nu sunt sigure. Cu toate acestea, la fel este și viața însăși. De fapt, nu există siguranță în numere.

În timp ce nu există o mare diferență între jocurile de noroc și asumarea unui risc de investiții, o concepție greșită comună este mult mai sigură. Ea aduce stabilitate, pe lângă faptul că oferă vieții tale structura atât de necesară.

Cu toate acestea, după o analiză atentă, nimic din această afirmație nu reprezintă adevărul biblic. Chiar și după ce ați muncit ore în șir, încercând să vă impresionați superiorii, posibilitatea de a fi concediat încă persistă. Nu trebuie neapărat să fie din cauza a ceva greșit pe care l-ați făcut.

Din câte știm, compania ar putea fi restructurată sau să facă reduceri bugetare. Mai mult, atunci când se întâmplă, nu înseamnă neapărat că ai luat o decizie greșită la un moment dat în viață.

Sau, alternativ, că ai riscat totul cu o companie greșită. Mai mult ca la pariuri și pierderi, ar putea fi interpretat și ca însemnând că ești pur și simplu ghinionist. Mai devreme sau mai târziu, lucrurile vor reveni la locul lor și, dacă ești norocos, s-ar putea chiar să prinzi ceva mai bun. Este valabil și pentru jocurile de noroc – a pierde nu înseamnă că se termină lucrurile bune care vor urma.

Jocurile de noroc sunt foarte asemănătoare cu începerea unei afaceri

S-a mai spus înainte că alegerea căii antreprenoriatului este mai plină de satisfacții decât mulțumirea cu o slujbă de zi cu zi. Toate acestea sunt adevărate – dar nu puteți nega faptul că este totuși cel mai mare risc pe care trebuie să vi-l asumați.

Desigur, vine cu mai multă siguranță și stabilitate, având în vedere că ești propriul tău șef și singurul care are puterea de a te concedia. Tu decizi cum funcționează afacerea.

Cu toate acestea, luarea primei decizii de a înființa o companie este în sine un risc. Pur și simplu te aventurezi în necunoscut, fără să știi ce te așteaptă, cu excepția părții în care speri ca lucrurile să meargă conform planului, astfel încât să poți începe să culegi din beneficii.

Țineți cont de faptul că o bună parte dintre afacerile pe care oamenii le încep sfârșesc prin a eșua destul de rău.

Prin urmare, într-un fel, jocurile de noroc seamănă foarte mult cu decizia de a începe o afacere. Pentru ceea ce merită, nu puteți prezice rezultatul sau să fiți atât de sigur de ceea ce vă puteți aștepta. Pur și simplu vă asumați un risc în timp ce vă încrucișați degetele și sperați că astăzi ar putea fi ziua dvs. norocoasă. În plus, de cele mai multe ori decât NU, pierzi până când norocul îți bate la ușă.

O lume fără opțiuni

Oamenii aleg să parieze. Ei NU sunt convinși sau atrași de acest lucru, așa cum unii oameni aleg să creadă.

Cele mai multe dintre deciziile legate de jocurile de noroc pe care le iau oamenii se vor întâmpla în cazinou. Alegi să plasezi un pariu și apoi trăiești pentru a suporta consecințele a ceea ce urmează.

În mintea ta, vei fi, de asemenea, foarte conștient de faptul că firma de jocuri de noroc cu care pariezi primește o parte din profiturile pe care le faci. Cu toate acestea, alegeți să mergeți mai departe și să plasați pariul.

Ceea ce face acest lucru este că te învață o lecție de viață foarte valoroasă, mai ales atunci când pierzi. Te învață să fii stăpân pe rezultatele alegerilor pe care le faci.

Nu puteți da vina pe cazino pentru că este acolo în primul rând. Ați luat decizia de a paria, iar acest lucru a declanșat fluxul secvențial de evenimente care, împreună, v-au condus la situația în care vă aflați.

Prin urmare, într-un fel, jocurile de noroc pot fi privite ca fiind esența însăși a vieții.

Viața ar fi plictisitoare

V-ați întrebat vreodată de ce oamenii continuă să joace jocuri de noroc în ciuda faptului că sunt pe deplin conștienți de riscurile implicate?

NU este ca și cum acești oameni ar fi proști. Cu toate acestea, așa cum explică Arthur C. Clarke, oamenii au fost întotdeauna fascinați de misterul unui zar care cade, de o rotire a indicatorului și de întoarcerea unei cărți.

Asta explică destul de bine de ce marea majoritate a populației lumii este pasionată de sport. Faptul că nu știm la ce să ne așteptăm atunci când două echipe sau două persoane aleg să se înfrunte sau să joace una împotriva celeilalte aduce cu sine un anumit nivel de emoție atunci când încercăm să cântărim rezultatul cu opinii diferite.

Chiar și cele mai sofisticate minți pe care este posibil să le întâlnești sunt la fel de fascinate de misterul șansei. De fiecare dată când mintea umană este expusă la mașini care se comportă într-o manieră pur aleatorie sau la un eveniment al cărui rezultat nu poate fi prezis, indiferent de cantitatea de informații pe care am adunat-o cu privire la acesta, noi ne tragem bucuria.

Economia ar avea de suferit

Este un fapt evident că cazinourile creează locuri de muncă, venituri fiscale și chiar cresc mult salariile medii.

Mai multe studii au venit în sprijinul acestei afirmații, toate fiind de acord că legalizarea cazinourilor favorizează creșterea economică, rate salariale mai bune și ocuparea forței de muncă.

Cel mai cuprinzător dintre studiile în acest sens a fost unul privind salariile și ocuparea forței de muncă, realizat la nivel de stat în SUA.

Cu o varietate de factori relevanți controlați, studiul a stabilit că județele cu cazinouri au o rată de ocupare a forței de muncă mult mai bună în comparație cu județele care nu au cazinouri (cu până la 8%). De asemenea, s-a constatat că salariile sunt mult mai mari în aceste județe, spre deosebire de județele care au scos cazinourile în afara legii.

Concluzie


Cam așa ar arăta lumea fără jocuri de noroc și cazinouri. Tu ai vrea să trăiești într-o altfel de lume?