Cultivatorii de cannabis de  la Roman au fost arestaţi

06/03/2015

traficanti-de-droguri-arestati-in-oradea-92356-1*Bacăul decide, însă, dacă rămân sau nu după gratii

Romaşcanii Sebastian Constantin Mitescu (20 de ani), Ioan Daniel Murariu (23 de ani) şi Vasile Căruceru (37 de ani) au primit, miercuri seara, mandate de arestare pe 30 de zile, după ce Tribunalul Neamţ a admis propunerea DIICOT Neamţ. Cei trei sunt cercetaţi pentru că au cultivat cannabis din care au consumat şi au vândut amatorilor din Roman şi împrejurimi. Chiar dacă la audieri au recunoscut acuzaţiile, după ce au aflat sentinţa judecătorilor au depus contestaţie. Ce se va întâmpla cu suspecţii, dacă vor fi lăsaţi în libertate sau nu, asta va decide Curtea de Apel Bacău zilele următoare.

Tinerii au fost depistaţi de anchetatori în urma acţiunii de marţi seara, când procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Neamț au descins la locuinţele suspecţilor, din Roman, şi la casa bunicii unuia din cei trei, situată în comuna Ruginoasa. “La acţiune au fost ridicate 1.500 grame de fragmente vegetale cu aspect de cannabis, iar suspecţii, cu vârste între 20 și 37 de ani, au fost reţinuţi”, au precizat sursele judiciare. O pungă cu un kilogram de plante de cannabis a fost găsită de oamenii legii ascunsă într-o căpiţă de fân în curte, la Ruginoasa, la bunicii lui Ioan Murariu.

La percheziţii au mai fost descoperite și ridicate un cântar electronic folosit la porţionarea și cântărirea substanţelor şi mai multe grindere utilizate în vederea prelucrării plantei. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale –Inspectoratul General al Poliției Române.

Cristina IORDACHE

< Articolul anterior
Cronica neagra
Urmatorul articol >
Cronica neagra