Cu ce s-au delectat unii nemţeni în zilele libere?

07/12/2016

politist-control-rutiera*236 de intervenții ale polițiștilor nemțeni în minivacanță

*Au fost date 900 de amenzi, în valoare de 280.000 lei

Până luni, zilele libere care au început încă din 30 noiembrie, au fost cam neplăcute pentru nemțenii care au făcut scandal, au circulat fără să respecte normele rutiere ori au încercat să păcălească pe clienții de bună credință. Polițiștii nemțeni s-au aflat în stradă, la datorie, și au reușit să surprindă nouă persoane în flagrant în timp ce comiteau infracțiuni. „În minivacanța de 1 Decembrie, pentru siguranța cetățenilor, peste 500 de polițiști nemțeni au acționat suplimentar față de dispozitivul zilnic, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier. În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2016, polițiștii au depistat 18 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni, dintre acestea 9 persoane au fost surprinse în flagrant delict. Ca urmare a probării activității infracționale, față de două persoane au fost luate măsuri preventive“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițiștii au intervenit, în această perioadă, la 236 de evenimente sesizate prin sistemul unic de urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat peste 900 de amenzi, în valoare de aproximativ 280.000 lei și au confiscat bunuri în valoare de peste 300 lei. Au fost aplicate 117 amenzi pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 8 amenzi la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 3 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 2 la Legea nr. 407 / 2006 privind regimul de vânătoare.

Pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au aplicat 764 de sancțiuni contravenționale, 240 fiind pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar 13 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, cu o îmbibație mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracțiune.

Totodată, polițiștii au retras 15 certificate de înmatriculare și au reținut 36 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cristina IORDACHE