CSM Ceahlăul a încheiat seria jocurilor amicale

12/12/2016

Fotbaliștii de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț au încheiat duminică seria partidelor amicale din această iarnă, cu un meci test pe teren propriu, susținut în compania formației de ligă a patra, Vulturul Costișa. Rezultatul a fost mai puțin important și relevant pentru cele două formații, care se află în pauză competițională, și care au vrut să mai joace un ultim meci test înainte de vacanță și de sărbătorile de iarnă. Pietrenii s-au impus la un scor destul de categoric, iar golurile au fost marcate de Mateiciuc, care a reușit un hatrrick, Zaharia, cu o dublă, Barb, Ungureanu și Ștefănoaia. Neînvinsă în partidele de campionat și cele din Cupa României, trupa pietreană a făcut un joc bun în fața unui adversar dintr-un eșalon superior, iar în amicalul de duminică, cu excepția lui Catrinoi și Lupei, absenți motivați, toți ceilalți fotbaliști din lot au fost utilizați pe parcursul celor 90 de minute. CSM Ceahlăul a început confruntarea cu Chelaru – Vasile, Rotaru, Smău, Albu – Barb, Pintilie – Ungureanu, Apostol, Mateiciuc – Zaharia, iar pe parcurs au mai intrat Chiruță, Cotuna, Arghir, Butunoi, Roșu, Ștefănoaia și Șimon. Amicalul cu cei de la Costișa a fost ultimul pentru elevii lui Toader Șteț și Vali Avădanei, care zilele acestea vor intra în vacanța de iarnă, până la jumătatea lunii decembrie. Nou înființata, CSM Ceahlăul, formată doar din jucători de la echipele de juniori ale clubului pietrean, a avut un tur excelent la liga a cincea, unde a câștigat toate partidele din seria a doua, și este detașat în clasament. Zaharia și compania s-au calificat și în turul al treilea al Cupei României unde, cel mai probabil, vor întâlni o formație din liga a patra. Cel mai probabil, partea a doua a sezonului la liga a cincea va debuta undeva la finele lunii martie, în funcție și de starea vremii și a terenurilor.

Futsal

Victorie în ultimul joc pentru Futsal Ceahlăul

Fortius Buzău – Futsal Ceahlăul 3-7 (1-2)

Echipa de fotbal în sală Futsal Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat prima parte a campionatului ligii a doua așa cum l-a început, cu o victorie. Băieții lui Gabi Bucur au reputat duminică un succes mare și frumos, cu 7-3, pe terenul celor de la Fortius Buzău, în etapa cu numărul nouă, înregistrând același rezultat din urmă cu o etapă, când s-a impus tot cu 7-3, acasă, în fața lui Inter Gheorghieni. Pietrenii au practicat un joc foarte bun pe terenul buzoienilor, o formație care pierde foarte greu pe teren propriu și, după ocaziile lui Griogoruță, Mocanu și Avram, au deschis scorul în minutul 12 prin Vlad Avram, iar un minut mai târziu și l-au majorat după reușita lui Mocanu. A urmat o perioadă destul de echilibrată, însă pe finalul primei reprize, buzoienii au profitat de o neatenție în defensiva pietreană, au punctat pentru 1-2, rezultat care s-a menținut după primele 20 de minute. Trupa pietreană a început bine și repriza a doua și și-a creat ocazii la poarta adversă încă din start, însă Avram, Nistor, Todiresei și Mocanu nu s-au lipit la gol. Avram a făcut până la urmă 3-1 pentru oaspeți, în minutul 26, dar avantajul a durat puțin deoarece gazdele au redus din handicap pentru 2-3. A urmat o perioadă trasă la indigo, oaspeții au înscris, gazdele au marcat și ele și s-a făcut 3-4. Poate momentul psihologic al partidei s-a consemnat în minutul 35, atunci când, la 3-4, Fortius a beneficiat de un penalty, destul de ușor acordat, la un presupus henț în careu al lui Grigoruță, însă Postolache a apărat excelent și rezultatul a rămas același. Ultimele 5 minute ale partidei au aparținut formației pietrene, care s-a dezlănțuit, a evoluat excelent în ambele faze, atât în atac cât și în apărare, iar Mocanu, Grigoruță și Nistor au ridicat scorul la 7-3, rezultat care a fost consemnat pe tabelă până la final.

„A fost o victorie frumoasă a formației noastre, care a demonstrat în primul rând că unitatea grupului și faptul că acești băieți evoluează de mai mult timp împreună, contează. Știam că vom avea un meci greu la Buzău, dar am știut să ne organizăm, am știut să fim pragmatici, au surprins gazdele printr-un joc exact și consider că ne-am impus meritat. Este o victorie frumoasă pentru noi, mai ales că a fost ultima din acest an, ne bucurăm că am încheiat turul cu același număr de puncte ca și primele două clasate și sperăm să fim la fel de buni și în retur“, a declarat Cristi Vornicu, președintele de la Futsal Ceahlăul.

În confruntarea de la Buzău, echipa pietreană a început meciul cu Postolache – Mocanu, Grigoriță, Nistor și Todiresei, iar pe parcurs au mai intrat și ceilalți jucători din lot. După victoria de la Buzău, Futsal Ceahlăul stagionează pe poziția a treia în clasament, cu 21 de puncte, la fel cât au și Impreial Wet, respectiv Colțea Brașov, primele două clasate.

Rezultate, etapa X

Fortius Buzău – Futsal Ceahlăul 3-7

Imperial Wet – Colțea Brașov 14-6

Pro-Tineret Sighișoara – Colțea Brașov 5-5

Inter Gheorghieni – Bukovina Vicov, s-a amânat

Blue Angel Cristian Brașov – Luceafărul Buzău, s-a amânat

Clasament

1.Imperial Wet  9  7  0  2  88-29  21p

  1. Colțea Brașov 9 7  0  2  75-46  21p
  2. Futsal Ceahlăul 9 7  0  2  46-33  21p
  3. Informatica II Timișoara 9 5  1  3  50-38  16p
  4. Luceafărul Buzău 8 4  1  3  53-46  13p
  5. Pro-Tineret Sighișoara 8 3  1  4  50-42  10p
  6. Fortius Buzău 9 3  1  5  57-62  10p
  7. Inter Gheorghieni 8 2  0  6  39-48  6p
  8. Bukovina Vicov 7 2  0  5  39-64  6p
  9. Blue Angel Cristian Brașov 8 0  0  8  20-109  0p

Handbal

România începe să încânte la europene

România – Ungaria 29-21 (15-9)

Naționala de handbal feminin a României a obținut prima victorie în grupele principale la Campionatul European, după succesul, 29-21, reputat în fața naționalei Ungariei. Jocul tricolorelor a fost unul foarte bun din start până în ultimul minut al meciului, iar antrenorul Martin Ambros a știut să-și formeze o națională excelentă atât în faza de apărare cât și în atac. Tricolorele s-au desprins din start, au condus în permanență, au avut un avantaj important la pauză, 15-9, pe parcursul reprizei a doua și-au majorat avantajul, iar în final s-au impus la un scor care ne-a scutit de alte comentarii, 29-21. România a demonstrat că la acest Campionat European arată din ce în ce mai bine, iar duelul din această seară cu Cehia o poate promova către sferturile de finală ală competiției.