CS Ceahlăul vrea 80 de medalii în 2015

2015 a început excelent pentru Clubul Sportiv Ceahlăul din Piatra Neamţ, care a obţinut deja medalii în noul an, la atletism, prin Lenuţa Burueană. Tânăra şi talentata atletă pietreană pietreană s-a impus la primele concursuri naţionale de la Bacău şi Bucureşti, iar la finele săptămânii trecute a devenit prima campioană naţională din judeţ, la senioare, în proba de aruncare a greutăţii, la naţionalele de seniori, după ce a aruncat 16.38 metri. Performanţa din capitală reprezintă şi un record personal pentru sportiva de 18 ani, care, la finele săptămânii, va evolua,, după ce a primit o invitaţie, la două concursuri în Turcia, la Istanbul. Şi celelalte atlete de la CS Ceahlăul se pregătesc pentru primele concursuri din 2015, la fel ca şi sportivii secţiei de lupte greco romane, dar şi cei de la canotaj, caiac canoe, karate sau radioamatorism. Ambiţiile pentru 2015 sunt la fel de mari ca şi în anii trecuţi pentru CS Ceahlăul, care vrea să obţină în jur de 80 de medalii la toate sporturile din cadrul clubului. Directorul Valentin Gavril are şi alte priorităţi pentru acest an, pe care şi-l doreşte unul mult mai bun din punct de vedere financiar. Primele rezultate din acest an îl încurajează pe şeful clubului pietrean, care apreciază activitatea pe care o desfăşoară şi antrenorii din club, dar şi colaborarea foarte bună cu Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamţ.

Rep: Domnule director Valentin Gavril, CS Ceahlăul a început foarte bine 2015, care sunt priorităţile pentru acest an?

V.G: În primul rând ne dorim să fim sănătoşi noi şi sportivii şi să reedităm rezultatele din anii precedenţi. Obiectivul principal îl am pe investiţii, noi am avut o problemă cu centrala, vreau să achiziţionez o centrală termică, iar clubul să nu mai sufere de lipsa căldurii deoarece pe final de an centrala veche a cedat şi aveam mari necazuri dacă ne îngheţa şi instalaţia de apă din calorifere şi atunci era o problemă, iar rolul meu este să achiziţionez o centrală şi să fim siguri că 10 – 20 de ani nu vor mai fi probleme. Partea sportivă a început bine cu competiţiile. Uitaţi la rezultatele Lenuţei Burueană care a câştigat deja 3 concursuri importante la nivel de senioare, este un lucru foarte bun, ea este în ascensiune. De asemenea, luptele încep cu campionatele naţionale de la Cluj, la canotaj începem cu concursurile pe ergometru şi sperăm la medalii cu toţi sportivii pe care îi avem la Snagov, la Iaşi şi la Piatra Neamţ. Pe viitor vor fi calificări şi vrem cât mai multe participări la campionatele naţionale.

Rep: Va fi un concurs naţional pe ergometru la Piatra Neamţ în acest an?

V.G: La canotaj avem pe 14 martie campionatul naţional unde toţi canotorii vor veni la Piatra Neamţ pe ergometru. Mai rămâne o problemă pe care o voi discuta la Biroul Federal, dacă va veni şi lotul olimpic pentru că am înţeles că în acea perioadă ar fi discuţii să se plece în Turcia la pregătire. Acum, prioritar este lotul olimpic pentru că sunt şi calificările de la Rio şi s-ar putea să absenteze, dar toţi ceilalţi vor fi prezenţi la noi. Sper să fie un concurs reuşit şi să facem şi o popularitate a canotajului în judeţul Neamţ. Nu a fost niciodată un asemenea campionat pe ergometru şi l-am atars aici, după ce i-am convins pe toţi să vină la noi. În sala mică va fi încălzirea, iar în sala mare va fi concursul propriu-zis. Ne aşteptăm şi la timpi buni din partea sportivilor deoarece va fi ultimul concurs pe ergometru. Mă aştept ca Ana Maria Grăpinoiu să câştige sau să vină cel puţin la medalii, dar nu cred că vor fi probleme, pentru că ea a demonstrat la ultimele două concursuri că are timpi de senioare, o sportivă bună, a fost campioană mondială şi europeană anul trecut. Sper ca la acest concurs să aducem între 6 şi 8 medalii. Vom avea un număr mai mare de sportivi deoarece suntem acasă şi voi înscrie la aproape toate probele.

Rep: Ce obiective au canotorii pe care îi pregătiţi şi care fac parte şi din loturile naţionale, cum ar fi Ana Maria Grăpinou sau Alexandru Bârsan?

V.G: În primul rând Ana Maria Grăpinoiu, va participa la califări la Rio, deoarece se testează şi pista olimpică, o deplasare lungă şi costisitoare, sper să facă deplasarea şi să fie sănătoasă din echipajele României. Şi Alex Bârsan este cu obiectiv, iar celelalte sportive, mai micuţe, junioarele 2, obiectivele sunt sunt campionatele naţionale şi jocurile balcanice, care în acest an se vor ţine la Iaşi. La Ana Maria Grăpinoiu putem vorbi şi de altă probă, nu doar cea de 4 vâsle unde s-a consacrat anul trecut, poate să tragă dublu sau 2 fără. Vor fi selecţii pentru că s-au mai schimbat echipele, sunt alte colege care au trecut la tineret şi au crescut altele de la junioare 2 şi atunci se pot face multe schimbări în ambarcaţiuni şi în urma selecţiei din aprilie de pe apă şi a normelor de control, în proporţie de 90% se vor forma echipele care ne vor reprezenta la Rio, la campionatul mondial de juniori. Şi poate sperăm să o vedem şi la anul la Olimpiadă pe Grăpinoiu, ar fi într-adevăr o mare realizare pentru clubul nostru.

Rep: Financiar cum se anunţă 2015?

V.G: Financiar este nu greu, foarte greu! Încercăm să ne zbatem şi să convingem consilierii locali şi judeţeni şi de la Primărie, căci fără susţinere locală nu se poate deoarece şi de la Bucureşti, Ministerul şi doamna ministru Gabi Szabo ne-a şi spus, apelaţi la autorităţile locale şi la oamenii de sport din judeţ. Trebuie să înţelegem că fără dragostea asta, indiferent de ce vom face, de la local dacă nu suntem susţinuţi va fi foarte greu. Bucureştiul ne dau din ce în ce mai puţini bani, sponsorii e foarte greu să îi mai găseşti şi trebuie să găsim toate căile să obţinem finanţarea pentru casă, masă la sportivi, pregătirea, echipamentul. Avem norocul cu sportivii care sunt la loturi că partea asta cu cazare şi masă o mai finanţează şi loturile şi noi trebuie să completăm pe cealaltă parte, cu transportul în anumite localităţi, echipamentul necesar şi altele. La ambarcaţiuni stăm foarte bine pentru că avem bărci de ultimă generaţie şi ne putem bate cu orice club din străinătate. Noi am încercat ca material, sportivii să nu ducă lipsă de nimic, chiar şi susţinătoarele de efort să fim în tom mondial şi vreau să le mulţumesc şi colegilor că fac tot efortul ca noi să avem rezultate bune. Obiectivele noastre sunt în jur de 70 – 80 de medalii la toate sporturile în 2015 şi dacă se poate, 3 – 4 medalii de la internaţional.