Cronica neagra

06/03/2015

Cercetaţi pentru şantaj, în libertate

Preda Trandafir, de 42 de ani şi Andra Elena Ursu, de 22 de ani, ambii din Roman, au fost reţinuţi miercuri, 4 martie, de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipal Roman. Cei doi au fost prinşi în flagrant în timp ce şantajau pe un alt bărbat, care nu le-ar fi acordat prioritate pe trecerea de pietoni. “În cadrul unei acțiuni organizate, polițiștii au depistat în flagrant un bărbat de 42 de ani și o femeie de 22 de ani, ambii din Roman, care s-au prezentat la locul de muncă al părții vătămate, un bărbat de 33 de ani, unde au solicitat și primit suma de 400 de lei. Cele două persoane au solicitat în repetate rânduri sume de bani în schimbul promisiunii că bărbatul nu va fi denunțat pentru faptul că în data de 1 martie 2015, în calitatea de conducător auto,

nu ar fi acordat prioritate de trecere femeii de 22 de ani, ce traversa strada pe trecerea de pietoni”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

În cauză, cele două persoane au fost încarcerate în Centru de Reținere și Arest al IPJ Neamț, iar ieri au fost prezentate în instanţă, la Judecătoria Roman, cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins propunerea şi a stabilit ca cei doi să fie supravegheaţi de poliţişti.

 

De două ori rănit

În ziua de 4 martie 2015, în jurul orei 14, Centrul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Roman a sesizat Poliția municipiului Roman despre faptul că un tânăr de 22 de ani s-a prezentat pe secție cu mai multe vătămări corporale suferite în urma unui accident rutier. Poliţiştii au efectuat cercetări şi au stabilit că în timp ce tânărul de 22 ani, din Horia, conducea un autoturism pe strada Unirii, din Roman, nu ar fi adaptat viteza la condiţiile unui carosabil umed, a pierdut controlul direcţiei de mers și a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu peretele unui imobil. În loc să anunţe poliţia, el a părăsit locul accidentului şi a mers direct la spital. Acum el are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

 

N-a plătit amenda penală şi acum a fost încarcerat

Un bărbat de 29 de ani, din Bahna, a fost depistat de poliţiştii nemţeni în localitatea Valea Popei, din judeţul Argeş, şi a fost adus pentru a-şi ispăşi sentinţa.” Miercuri, 4 martie, o echipă de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Mihăiești au depistat pe raza localității Valea Popei, din județul Argeș, pe un nemțean de 29 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a  precizat ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

Marian A. era la domiciliul unui localnic din Valea Popei și poliţiştii l-au condus în arest după ce pe numele acestuia era emis de către Judecătoria Roman un mandat de executare a 10 luni de închisoare, pedeapsă instituită după ce bărbatul n-a achitat decât 500 de lei din cei 5.000 lei stabiliţi de instanţă ca amendă penală. În fapt, în data de 05.01.2010 inculpatul a lovit partea vătămată cauzându-i leziuni ce au necesitat 14-15 zile de îngrijiri medicale.

 

Cristina IORDACHE