Cronica neagra

05/03/2015

Geamurile unei firme de la gară, sparte de un tânăr

Marţi dimineaţă, un tânăr a spart cu o piatră geamurile unei societăţi din zona Gării din Piatra Neamţ, după care a încercat să se facă nevăzut, fugind spre oraş. Poliţiştii locali care l-au văzut când distrugea geamurile au pornit în urmărirea lui şi înainte de Casa de Cultură au reuşit să-l prindă. “După ce l-au imobilizat, poliţiştii l-au condus la sediul Poliție Locale, unde a fost legitimat ca fiind un tânăr de 20 de ani, din Piatra Neamț, apoi a fost predat Poliției Municipiului Piatra Neamț care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

 

Au dat cu pietre în tren şi s-au ales cu dosar penal

Patru tineri n-au găsit altceva mai bun de făcut decât să arunce cu pietre în trenul personal care circulă pe ruta Piatra Neamţ – Bicaz. Adolescenţii, din Pângăraţi, se adunau la sfârşit de săptămână şi se întreceau aruncând cu pietre spre trenul în mişcare. Din fericire, nu au atins nici un călător din tren, ci doar au distrus câteva geamuri, iar marţi noapte tinerii au fost prinşi în flagrant. “Polițiștii de transporturi au identificat persoanele care au spart geamurile unui tren de călători. În urma unor acțiuni organizate împreună cu polițiștii din cadrul Postului de Poliție Pângărați, în noaptea de 2 spre 3 martie 2015 și în ziua de 3 martie 2015 s-a reușit identificarea a patru tineri, toți cu vârsta de 16 ani, din comuna Pângărați, care au fost surprinși în flagrant în timp ce aruncau cu pietre în trenul de persoane”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă. Cercetările efectuate au dus la concluzia că în perioada 15.02 – 02.03.2015, la sfârşit de săptămână, tinerii au aruncat de mai multe ori cu pietre asupra vagoanelor trenului şi au spart mai multe geamuri, fără însă a lovi pe cineva din tren. Poliţiştii au deschis dosar penal de distrugere, pătrundere ilegală în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare publice şi refuz de  părăsire a lor, tinerii riscând amendă între 300  şi 15.000 lei sau închisoare de la 3 luni la un an.

 

Prins cu lemn fără acte

Un bărbat de 40 de ani, din Grinţieş, a fost prins de poliţişti cu lemn fără acte în maşină, exact când ieşea din pădure. Marţi seara, în jurul orei 19,30, el a fost depistat de polițiștii de la PP Ceahlău care erau însoţiţi de inginerii silvici, în momentul când ieşea de pe drumul forestier Ungureni şi urma să intre pe DJ 155. “În urma legitimării conducătorului auto, un bărbat de 40 de ani, din Grințieș și a verificării documentelor auto, s-a constatat că șoferul nu deţinea documente de provenienţă şi transport pentru cei 2,54 mc lemn de esență răşinoase transportaţi în autoutilitară, astfel că şoferul a fost amendat cu 2.000 de lei şi materialul lemnos a fost confiscat şi predat  în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului.

 

Mort în fântână

Marţi, seara, la ora 18, o vecină a alertat pompierii după ce a observat că lângă fântâna din ograda alăturată sunt doar bastonul şi căldarea vecinului, dar nici urmă de el. Femeia era îngrijorată de soarta bătrânului de 82 de ani şi gândindu-se la ce e mai rău, a sunat rapid la 112. “La locuinţa din satul Avereşti, comuna Ion Creangă, s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD. Ajunşi la faţa locului, pompierii au reuşit cu greu, având în vedere că era deja întuneric, să localizeze corpul bătrânului, aflat pe fundul fântânii adâncă de 9 m şi cu nivelul apei de 8 metri. Militarii au scos corpul folosind accesorii de pe autospecială, cordiţe de salvare, cange şi ancore”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, ofiţerul de presă al ISU Neamţ. Cadavrul a fost preluat şi transportat la medicina legală pentru necropsie, iar poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările producerii tragediei.