Cronica neagra

12/02/2014

O şoferiţă a plonjat în canal, la Roznov

O femeie de 28 de ani, din Piatra Neamţ, a plonjat cu maşina în canalul Bistriţei, luni noapte, în jurul orei 23. Tânăra se urcase la volan furioasă după o ceartă cu iubitul ei şi a intrat cu viteză pe podul de la Roznov, dar a ratat curba la dreapta şi a aterizat cu maşina în apa adâncă. Noroc de şoferul care circula în spate, bărbatul a oprit şi a coborât să scoată femeia din apă. Aceasta reuşise să iasă din maşină prin luneta care s-a spart în urma impactului cu apa şi astfel a fost scoasă la mal. O ambulanţă care a venit la faţa locului a transportat rănita la spital, unde s-a stabilit că aceasta suferise şoc hipotermic şi traumatisme la mâini şi picioare. După ce a primit îngrijirile necesare, femeia a plecat la cerere din spital, bucuroasă că a scăpat cu viaţă.

Zona în care s-a produs accidentul este renumită pentru alte evenimente similare, dintre care unele încheiate tragic pentru victime.

 

TIR-urile şi microbuzele verificate de poliţie

Serviciul Rutier Neamţ derulează, săptămâna aceasta, verificări în cadrul acţiunii Truck & Bus coordonată de TISPOL, prin care se urmăreşte reducerea accidentelor rutiere, combaterea excesului de viteză, impunerea utilizării centurii, depistarea fraudelor pe tahograf, a nerespectării timpilor de odihnă şi de conducere, a depăşirii capacităţii de transport, a documentelor obligatorii care trebuie să însoţească şoferul şi transportul. Sunt vizate în principal maşinile de transport persoane de la 8+1 locuri, dar şi TIR-urile şi alte categorii de autovehicule.

Săptămâna trecută s-a derulat o acţiune de verificare a transportului public de persoane în judeţ, fiind controlate 43 de maşini şi aplicate 18 amenzi în valoare de 55.000 lei.

 

Tâlhar prins

Un tânăr de 23 de ani, din Roman, a fost reţinut de poliţişti luni, în jurul orei 15, care îl suspectează de comiterea mai multor tâlhării stradale, de la începutul anului. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând să fie prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

 

Înjunghiat în spate

Un bărbat de 57 de ani din satul Pluton, comuna Pipirig, a fost adus luni seara la Spitalul orăşenesc Târgu Neamţ după ce a fost victima unei agresiuni. El a fost înjunghiat în spate, în zona stângă, de un individ pe numele căruia s-a deschis o anchetă sub aspectul acuzaţiei de loviri. După ce medicii legişti vor stabili exact dacă viaţa i-a fost pusă în pericol sau nu şi de câte zile de îngrijiri medicale are nevoie rănitul, se va face şi încadrarea juridică a faptei pentru care se fac cercetări în această cauză.

 

Ţurţuri daţi jos de pompieri

Un pericol în aceste zile, cu temperaturi primăvăratice, îl constituie căderea ţurţurilor de gheaţă de pe acoperişuri. Nu de puţine ori ştirile au făcut referiri la persoane rănite grav de ţurţurii topişi de razele soarelui. Pentru a evita accidente nedorite, conducerea şcolii “Elena Cuza” de pe bulevardul Decebal, din Piatra Neamţ, a solicitat, luni, ajutorul pompierilor. Aceştia au intervenit cu o autospecială de salvare de la înălţime şi timp de o oră şi jumătate au muncit la dat jos ţurţurii.

O acţiune similară au desfăşurat-o pompierii din Târgu Neamţ, solicitaţi de managerul Spitalului “Sf. Dimitrie”. Misiunea a durat mai bine de două ore şi jumătate

Cristina IORDACHE

< Articolul anterior
Cronica neagra
Urmatorul articol >
Cronica neagra