Cronica neagra

20/12/2013

Peste 200 de brăduţi confiscaţi

Poliţiştii au făcut două capturi de brăduţi în zilele de 18 şi 19 decembrie, cea mai importantă de la un bărbat din Bucureşti care avea în maşină 215 pomi de iarnă nemarcaţi şi fără documente de transport. Prima captură a fost făcută de agenţii de la Dămuc, care s-au sesizat din oficiu despre faptul că Toader F. (58 de ani) din localitate a tăiat 15 pini din pădure. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru tăiere fără drept şi furt de arbori nemarcaţi, iar brazii au fost confiscaţi.

În dimineaţa de 19 decembrie, poliţiştii de la Bicazu Ardelean l-au depistat pe Virgiliu N. (61 de ani) din Bucureşti, care ducea spre Capitală 215 pomi de iarnă, cu un autoturism. Bărbatul a fost amendat cu 2000 de lei, iar marfa i-a fost confiscată.

Tot în dimineaţa de 19 decembrie, poliţiştii de la Taşca l-au verificat pe Gheorghiţă N. (20 de ani) din Bicazu Ardelean, care transporta, cu o autoutilitară, 13,8 mc cherestea. Şoferul nu avea documente pentru încărcătură, aşa că a fost amendat, iar cheresteaua a fost confiscată.

În după amiaza de 19 decembrie, poliţiştii din Taşca au mai făcut o captură de material lemnos de la Dumitru C. (23 de ani) din localitate, care transporta 2 mc lemn de foc fără documente de însoţire. În plus, tânărul a fost amendat.

 

La puşcărie pentru că a ameninţat cu toporul

Ştefan T. (35 de ani) din Bâra a fost ridicat de către poliţişti, în dimineaţa de 19 decembrie, şi condus la Penitenciarul Bacău, unde are de stat 3 luni şi 20 de zile. Individul a fost condamnat la închisoare pentru un scandal pe care l-a făcut pe 9 iunie 2012, când s-a îmbătat şi i s-a năzărit să se certe cu doi consăteni, pe care, de altfel i-a şi ameninţat că-i taie cu toporul.

 

Distanţă mică între maşini, accident sigur

Nepăstrarea distanţei de siguranţă în trafic a dus la producerea unui accident rutier, în ziua de 19 decembrie, în localitatea Oşlobeni. Grăbitul era Vasile A. (48 de ani) din Crăcăoani, care a intrat în coliziune cu maşina din faţa sa. În urma impactului a fost rănit uşor NicolaeU., pasager în prima maşină. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Gospodărie în flăcări de la un scurtcircuit

Un incendiu de proporţii a izbucnit într-o gospodărie din Gherăieşti, în noaptea de 19 decembrie, din cauza unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică dintr-o anexă. Au ars magazia din scândură, izolaţia exterioară a casei pe o suprafaţă de 30 mp şi s-au degradat un frigider, un generator, un aragaz, 4 uşi şi 3 geamuri. Pentru stingerea incendiului au intervenit nu doar pompierii militari, ci şi voluntarii din localitate.

 

Alarmă falsă de la miros de vopsea

Locatarii unui bloc din Roman s-au impacientat, în seara de 19 decembrie, şi au chemat pompierii, crezând că instalaţia de gaz are o fisură undeva. Militarii şi reprezentanţii E On Gaz au constatat că nu era nici o problemă şi că mirosul venea de la subsol, unde un locatar vopsise ceva şi folosise diluant.

 

Piromani în acţiune

Trei incendii au izbucnit, unul după altul, în seara de 19 decembrie, ca urmare a acţiunilor unor piromani. Prima dată s-au făcut scrum 15 tone de strujeni dintr-o gospodărie din Izvoare şi cam 10 metri din gardul de scândură, pentru ca o oră jumătate mai târziu pompierii din Piatra Neamţ să fie chemaţi la Ruseni, comuna Borleşti, unde au ars 10 tone de furaje.  În ambele cazuri, militarii au stabilit că a fost vorba despre acţiuni intenţionate. Puţin după ora 23 au luat foc nişte europubele din Piatra Neamţ, în care fuseseră aruncate ţigări aprinse.

C.M.