Cronica neagra

17/12/2013

Braconier prins cu mistreţul în portbagaj

Gheorghe P. (61 de ani) din Piatra Neamţ a fost prins, duminică seara, de către poliţiştii rutieri, când tocmai se întorcea de la braconaj. Bărbatul conducea o autoutilitară şi a fost tras pe dreapta în localitatea Izvoare. În portbagajul maşinii, poliţiştii au găsit un mistreţ şi o vulpe, iar la un control mai amănunţit au descoperit o armă de vânătoare şi 27 de cartuşe, din care 4 confecţionate artizanal. Cazul a fost predat poliţiştilor de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, care i-au întocmit dosar penal lui Gheorghe P. pentru braconaj cinegetic, uz de armă letală fără drept şi operaţiuni cu arme sau muniţii. Carnea de vânat, arma şi cartuşele au fost ridicate în vederea expertizării, pentru continuarea cercetărilor.

 

O maşină a derapat pe noroi şi s-a răsturnat într-un pârâu

O familie din Piatra Neamţ a trecut prin clipe de spaimă, în ziua de 15 decembrie, după ce maşina în care se afla a “sărit” de pe şosea şi s-a răsturnat într-un pârâu. Constantin O. (33 de ani), care se afla la volan, a pierdut controlul într-o curbă, în localitatea Turtureşti, din cauza noroiului de pe carosabil. Deşi maşina a fost avariată serios, bărbatul şi soţia lui au avut noroc şi au scăpat teferi. Singura rănită a fost fetiţa lor, în vârstă de 11 ani, care a fost dusă la spital, pentru că acuza dureri în zona toracelui.

 

Un şofer beat a făcut “cascadorii” şi s-a oprit într-un copac

Gheorghe G. (50 de ani) din Dulceşti a băgat doi oameni în spital, duminică seara, după ce s-a urcat beat la volan. În localitatea Roşiori, individul nu a redus viteza într-o curbă, deşi ploua, a pierdut controlul asupra direcţiei şi maşina a ieşit de pe şosea, a trecut prin albia unui pârâu secat şi s-a oprit într-un copac. Ţoferul n-a păţit nimic, dar ambii pasageri au fost răniţi. O femeie de 62 de ani a fost dusă la spital în stare gravă, iar un bărbat de 58 de ani a scăpat cu răni mai uşoare. Gheorghe G. avea o concentraţie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat şi s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere având o alcoolemie peste limita legală.

 

A intrat în maşina din faţa sa

Graba şi neatenţia au fost cauzele accidentului uşor petrecut, duminică, în satul Dreptu, comuna Poiana Teiului. Vasile G. (37 de ani) din Suceava nu a respectat o distanţă suficientă faţă de maşina condusă de Ciprian T., care oprise pentru a schimba direcţia de mers. În urma impactului a fost rănită uşor Fănica A. (41 de ani) din Farcaşa, pasageră în autoturismul lui Ciprian T.

 

Prinşi beţi în trafic

Trei şoferi care băuseră înainte de a se urca la volan au fost prinşi de poliţişti şi au primit “cadou” dosare penale înainte de sărbători. Andrei C. (25 de ani) din Săbăoani era cel mai “afumat” având o concentraţie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. A urmat Sebastian U. (40 de ani) din Săvineşti, cu 0,67 mg/l şi Ioan G. (55 de ani) din Roznov, care era cel mai treaz, cu o concentraţie de 0,21 m g/l. Toţi au fost conduşi la spital, pentru a li se recolta probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Incendiu la o stână din Buhalniţa

O baracă din plăci OSB, din incinta unei stâni din Buhalniţa, comuna Hangu, a luat foc duminică seara, din cauza coşului de fum neizolat faţă de vata minerală care căptuşea baraca. Flăcările au mistuit construcţia, un generator electric, mobilierul şi îmbrăcămintea ciobanilor. Incendiul a fost stins de pompierii militari de la Garda nr. 2 Poiana Teiului.

C.M.