„Costică” este alături de FC Ceahlăul

Marian Constantinescu, fostul căpitan de la FC Ceahlăul, a avut un tur de campionat aproape perfect cu echipa sa de club, FC Braşov. Aproape perfect deoarece „Costică” putea încheia turul cu o dublă, însă în meciul din ultima rundă, din deplasare, 1 – 2, la Mediaş cu Gaz Metan, a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 7. Jucătorul de 33 de ani a punctat la Mediaş golul de onoare al braşovenilor, însă aceştia nu au reuşit să plece cu niciun punct de acea deplasare. Oricum, fostul jucător pietrean, a avut o primă parte de sezon bună în tricoul stegarilor, formaţie pentru care a înscris de 9 ori şi a contribuit şi la alte reuşite. Constantinescu este golgheterul braşovenilor şi ocupă poziţia a cincea în clasamentul cel mai buni marcatori din liga întâi, după Keşeru, Tade, Tamuz şi Mitrea. Născut la Braşov, Marian Constantinescu s-a despărţit în această vară de FC Ceahlăul, după ce conducerea clubului nu şi-a mai permis să îi plătească contractul, unul nu foarte mare, din cauza problemelor financiare. De altfel, preşedintele Viorel Mestecăneanu a spus de mai multe ori pe parcursul acestui tur că regretă faptul că nu a reuşit să îi ţină la Piatra Neamţ pe jucători precum Constantinescu, Golubovic sau Stana. „Ne pare rău că a trebuit să ne despărţim de aceşti jucători, care ne-au fost foarte utili atât cât au evoluat la noi”. Constantinescu a plecat după 4 ani petrecuţi la gruparea pietreană, unde a evoluat pe aproape toate posturile, mai puţin cel de portar, a fost căpitanul galben-negrilor, a pus umărul la promovarea echipei în urmă cu 3 sezoane şi a marcat 22 de goluri în cele 106 apariţii în tricoul Ceahlăului. Jucătorul a plecat cu inima strânsă de la Ceahlăul, unde şi-ar fi dorit să continue activitatea, dar s-a întors acasă, la Braşov, iar evoluţiile sale din tur au fost apreciate de conducerea clubului, care l-au considerat unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din lot. Şi prin golurile şi evoluţiile sale, FC Braşov a încheiat prima parte a sezonului pe poziţia a zecea în clasament, cu 19 puncte. Constantinescu a evoluat în tur împotriva fostei echipe, în egalul, 2 – 2, de la Piatra Neamţ, din etapa a opta, nu a marcat pentru stegari, mai mult, a fost eliminat în minutul 75, după ce a primit două galbene. Aflat în vacanţă, acasă la Braşov, jucătorul de 33 de ani a vorbit despre turul ligii întâi, despre problemele financiare din fotbalul românesc şi despre situaţia în care a ajuns fosta sa echipă, FC Ceahlăul, căreia îi doreşte să se salveze de la retrogradare.

Rep: Cum a fost prima parte a campionatului pentru fotbalistul Marian Constantinescu, în tricoul lui FC Braşov?

M.C: Vă mulţumesc în primul rând că nu m-aţi uitat, că vă gândiţi la mine, înseamnă că am făcut lucruri frumoase la Piatra Neamţ. Asta încerc să fac şi la Braşov, încerc să îmi ajut echipa şi să obţin rezultate cât mai bune cu ea. Din punctul meu de vedere, a fost un tur de campionat foarte foarte bun, am reuşit să marchez 9 goluri, sunt al cincilea golgeter al României, nu pot decât să mă bucur şi înseamnă că prin reuşitele mele am adus un plus echipei. Avem 19 puncte, a fost un tur şi cu bune şi cu rele pentru echipă, ne aşteaptă un retur foarte foarte dificil.

Rep: Eşti puţin dezamăgit de ultima etapă, puteai să închei turul cu o dublă?

M.C: Puteam să înscriu şi golul 10 pentru mine, s-a întâmplat, am ratat, însă am reuşit să marchez după, ca de obicei dau totul pe teren şi asta se vede.

Rep: Ce v-au spus antrenorii şi conducătorii clubului, mulţumiţi de ceea ce aţi realizat în tur?

M.C: Conducerea ne-a felicitat pentru parcursul din tur, ne-a mulţumit, am intrat în vacanţă, înţelegem conducerea că sunt probleme financiare, peste tot sunt probleme financiare la orice club din România, înţelegem, nu se întâmplă să facem atmosferă proastă, suntem alături de conducători, cum şi ei sunt alături de noi.

Rep: Apropo de aceste probleme financiare, cum se simte din Ardeal viitorul fotbalului românesc?

M.C: Într-adevăr, problemele financiare din societatea şi economia românească sunt destul de grave. Toată lumea are multe proprietăţi, multe investiţii, nu se găsesc bani lichizi şi asta este o problemă.

Rep: Ai urmărit şi fosta ta echipă, Ceahlăul, care a încheiat groaznic acest tur?

M.C: Aşa e, am urmărit îndeaproape evoluţia fostei mele echipe. Cred că au avut un început de campionat foarte foarte bun, reuşind să acumuleze puncte, să bată la Steaua şi la Pandurii, au făcut egal acasă cu Dinamo, am rămas surprins şi chiar mă bucuram de începutul de campionat şi speram din tot sufletul să o ţină tot aşa. Probabil lipsa de experienţă, lipsa maturităţii din cadrul lotului au făcut să nu se mai obţină puncte. Este trist, îmi pare rău pentru ei că sunt pe un loc retrogradabil, ţin legătura cu oamenii de acolo şi vorbesc cu ei, dânşii mai au datorii faţă de mine, încerc să-i înţeleg şi să îi ajut din punctul meu de vedere cât pot, sper să se rezolve şi problemele financiare acolo şi să se salveze de la retrogradare, m-aş bucura foarte mult. De ce nu, o revenire la Ceahlăul oricând mi-aş dori-o.

Rep: După cum a fost 2014 pentru tine, ce îţi doreşti de la Moş Crăciun şi de la noul an?

M.C: Cel mai mult îmi doresc de la Moş Crăciun să îmi aducă în continuare sănătate, deoarece sănătatea pentru mine este benefică în sportul pe care îl practic, şi ăsta e singurul lucru de la Moşu pe care mi-l doresc, sănătate. Vreau ca pe această cale să urez şi eu oamenilor din Piatra Neamţ care nu m-au uitat, cu care ţin legătura, foştilor mei colegi, sărbători fericite, un an mai bun, un an cu mai multe bucurii şi împliniri şi să dea Dumnezeu să ne vedem în continuare sănătoşi.

 

 

Sprijin de la Mircea Sandu

Oficialii de la FC Ceahlăul încearcă în această perioadă orice soluţie pentru redresarea financiară a clubului din Piatra Neamţ. Ultima opţiune pentru diriguitorii clubului pietrean este o colaborare cu noua firmă de impresariat a fostului preşedinte al FRF, Mircea Sandu, care ar putea găsi un potenţial investitor din străinătate care să preia pachetul majoritar de acţiuni al clubului. De asemenea, firma lui Mircea Sandu s-ar putea implica şi în transferul unor jucători pietreni la formaţii din străinătate. În acest sens, în aceste zile, directorul executiv Ioan Mironaş se află în capitală, unde va prezenta situaţia financiară a clubului şi eventual, prin colaboratorii firmei lui Mircea Sandu, s-ar putea găsi o soluţie favorabilă. La Bucureşti va ajunge şi preşedintele CA, Viorel Mestecăneanu, care se leagă de această, poate, ultimă şansă ca clubul să fie salvat din punct de vedere financiar. „Suntem încă în discuţii, în tratative, situaţia noastră a fost preluată şi de firma nou înfiinţată de Mircea Sandu, pentru că ne cunoaştem şi cunoaşte foarte bine ceea ce s-a realizat aici în Piatra Neamţ, mă refer la baza sportivă şi jucătorii care sunt aici, şi să sperăm că dacă nu vom reuşi cu cei care am început discuţiile mai devreme, vom reuşi cu noua firmă infiinţată, de impresariat care, datorită priceperii şi cunoştinţelor pe care le au, cred eu că ar avea posibilitatea de a găsi pe cineva afară, pentru că în ţară e greu de crezut că mai poţi găsi oameni, nu le-aş zice nebuni, dar care în paranteză pot spune şi aşa, care să investească într-un fenomen care se apropie încet încet de dezagregare totală. Acesta este obiectul firmei, găsirea unui investitor de afară, sau poate unul sau două transferuri de jucători care poate să ne asigure finanţele pentru continuarea activităţii”, a spus preşedintele Viorel Mestecăneanu.