Copilul de 4 ani dus la iaşi cu elicopterul a decedat

20/06/2014

elicopter

După o serie de infarcte suferite pe fondul unei malformaţii ale inimii nediagnosticate la timp, fetiţa în vârstă de doar 4 ani , din Valea Ursului,  dusă la Iaşi cu elicopterul acum două zile, a decedat. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Potrivit medicului Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Sfânta Maria din Iaşi, cauza decesului a fost o insuficienţă pluriorganică, însă necropsia va fi cea care va stabili cu exactitate ceea ce i s-a întâmplat fetiţei, ce i-a cauzat moartea.

Fetiţei i se făcuse rău în timp ce se afla la joacă, iar mama copilei a alertat Salvarea, sunând la 112. Până la sosirea echipajului, copila a intrat în stop cardio-respirator. Cadrele sanitare de la Ambulanţă au reuşit să o resusciteze şi apoi a transportat-o la spitalul din Roman. Doctorii de acolo au stabilit că pacienta trebuie supusă unor investigaţii ample, de identificare a cauzelor care au condus la infarct. Copila a fost dusă al Iasi cu ajutorul unul elicopter, insă, din păcate, miercuri spre joi s-a stins din viaţă. Tatăl copilei, plecat la muncă în străinătate, va veni să-şi conducă fata pe ultimul drum…

 

Geanina NICORESCU