Copiii invizibili

15/01/2015

Patru comune din Neamț vor semna continuarea parteneriatului în Proiectul demonstrativ pentru dezvoltarea serviciilor sociale de bază la nivel comunitar.

Astăzi,  primarii comunelor Bahna, Boghicea, Români, Săbăoani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Instituția Prefectului Județul Neamț și reprezentanța UNICEF România  vor semna, în calitate de parteneri, un amendament la Convenția de Colaborare în cadrul proiectului ” Prima prioritate: niciun copil invizibil! “, pentru prelungirea acestuia pînă în septembrie.

Proiectul a fost demarat în anul 2011, cu scopul de a furniza un model demonstrativ de dezvoltare a serviciilor bazate pe comunitate în vederea creşterii impactului politicilor de protecţie socială asupra familiilor şi copiilor săraci şi excluşi din punct de vedere social.

La nivelul județului Neamț, vor fi continuate, acolo unde este cazul, activitățile legate de identificarea și selectarea personalului comunitar. Se vor continua astfel,  sprijinirea şi facilitarea abordării integrate în furnizarea serviciilor sociale de bază activităţilor integrate ale asistentului social împreună cu asistentul medical comunitar/mediatorul sanitar rom, şi (acolo unde există) mediatorul şcolar şi reprezentant al proiectului „Hai la şcoală!”, cât şi la nivel judeţean.

Irina  ȘTEFĂNESCU

< Articolul anterior
Al treilea succes consecutiv