Convenția Națională PDL rupe partidul în două: Ștefan și Leoreanu o urmează pe Udrea

25/03/2013

* Nemțenii din gruparea Udrea au semnat a treia contestație cerând organizarea turului doi

* Acuzații împotriva taberei Blaga: delegați (inclusiv din Neamț) care apar că au votat deși au lipsit de la ședință, sute de voturi apărute din senin

Deși PDL-iștii nemțeni nu știu ce le rezervă politic viitorul imediat, poziționarea fruntașilor democrat-liberali în convenția-show de la Romexpo duce spre ipoteza că aceștia vor continua să facă parte din ceea ce am putea numi echipa Udrea.

Gheorghe Ștefan, președintele PDL Neamț, dar și Laurențiu Leoreanu se află printre contestatarii rezultatelor care l-au dat câștigător pe Vasile Blaga și au semnat cea de a treia contestație ce urma a fi depusă aseară.

“Din analizele făcute la finalul convenției au rezultat neconcordanțe grave între cifrele vehiculate”, acuză Laurențiu Leoreanu. “La începerea procesului de vot au fost anunțați 4.359 de delegați prezenți, iar după vot, erau implicați în procesul electoral mai mulți – 4.632 . Mă întreb și eu ca orice om care gândește și care mai are ceva noțiuni de matematică: de unde au apărut aceste peste 280 de voturi în plus?

Un alt aspect demn de luat în seamă este faptul că diferența care l-a ferit pe Vasile Blaga de turul doi a fost de numai 44 de voturi. Practic, s-au temut să nu se intre în turul II, că știau sigur că Elena Udrea va câștiga. Neregulile grave din organizarea acestei convenții naționale au început cu cei 9 membri care ar fi trebuit să fie din toate cele trei moțiuni, dar au fost toți de la Blaga, ca să poată fura mai bine. S-a votat pe holuri, s-au schimbat tot felul de bilețele pe tot parcursul procesului electoral, există foarte multe aspecte care trebuie lămurite. Totul poate fi dus în derizoriu, să pară că organizarea a fost foarte slabă, dar lucrurile nu au stat deloc așa, dimpotrivă, a fost o adevărată mașinărie pentru obținerea votului dorit!”.

Susținător fervent al Elenei Udrea, atât în campania electorală de la parlamentare, cât și în campania internă în partid, primarul Romanului spune că există dovezi certe despre fraudarea alegerilor din 23 martie și că se va cere organizarea turului II: “Noi am analizat toate documentele legate de prezență și de vot, am solicitat copii după documente și am găsit, inclusiv din Neamț, membri care nu au fost prezenți la convenția națională, dar apar că au votat! Cerem organizarea turului II al alegerilor, care să fie pe cinste și pe valoare, nu pe minciuni și pe fraudare, astfel încât să avem un  președinte legitim al partidului. S-a văzut foarte clar chiar și la convenție că jumătate erau susținători ai moțiunii Udrea și jumătate ai lui Blaga, nu avea cum să fie rezultatul anunțat de ei!”.

 • Algoritmi și variante în PDL Neamț

Cât privește posibilitatea ca în PDL să apară o ruptură, în cazul în care susținătorii lui Vasile Blaga vor refuza organizarea turului II, Laurențiu Leoreanu crede că e o decizie ce trebuie luată la rece și nu la furie: “Nu s-a luat nici o decizie de acest fel, sunt foarte multe speculații acum!”.

Dacă lucrurile vor degenera într-atât încât să nu existe o altă soluție decât formarea unui nou partid de centru dreapta, Laurențiu Leoreanu afirmă că el și Gheorghe Ștefan vor găsi soluții să o urmeze până la capăt pe Elena Udrea fără a-și sacrifica mandatul de primar: “Noi, deocamdată, am urmat-o pe doamna Udrea la moțiune și în contestarea rezultatelor convenției. Ceea ce se va întâmpla ulterior nu s-a luat încă în calcul. Cât privește posibilitatea formării unui nou partid, aici avem și noi strategiile noastre. Nu uitați că am studii economice şi juridice și că, la bază, sunt profesor și algoritmii sunt o mare pasiune a mea. Așa că vom găsi o soluție pentru a colabora cu doamna Udrea în orice situație!”.

 • Show la Romexpo

Convenția Națională a PDL de la Romexpo s-a încheiat cu un scandal monstru, după ce Vasile Blaga a fost anunțat câștigător cu 2.344 voturi, în timp ce Elena Udrea a obţinut 2.014 voturi. Congresul s-a încheiat pe un ton de despărţire: suporterii fiecărei tabere şi-au huduit adversarii. “Ruşine!”, au strigat susținătorii lui Blaga, “Hoţii!”, au replicat adversarii lor. Ultimele informații despre PDL vorbeau despre scindarea partidului și despre faptul că mai mulți primari PDL, printre care și Gheorghe Ștefan și Laurențiu Leoreanu, dar și zeci de parlamentari, inclusiv de la PNL și PP-DD ar urma-o pe Elena Udrea într-o nouă construcţie politică.
Liderii PNL, inclusiv președintele organizației Neamț, Dorinel Ursărescu au dezmințit categoric variant plecării din partid a unor parlamentari. Greu de spus cum va fi soluționată ultima contestație depusă de tabăra Udrea și ce șanse sunt pentru soluționarea favorabilă a solicitării organizării turului II.

Vasile Blaga anunța aseară că peste două săptămâni va avea loc Consiliul Național de Coordonare în care se vor alege celelalte structuri de conducere ale partidului, afirmând că toate aceste contestații sunt “Copilării…”.

Pare a fi o formă metaforică de a spune „Pa!” taberei Udrea după ce, cu o seară înainte, președintele Traian Băsescu a spus „Adio!” PDL-ului condus de Vasile Blaga.

Autori: Angela BRUDARU, Daniel VINCA

24 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

 1. elena 25/03/2013 la 6:22 -

  Mai devreme sau mai tirziu PDL are aceiasi soarta ca PNTCD.PDL nu mai este o alternativa este un partid fara sanse de supravetuire nu este credibil ,a avut o guvernare de familie .Sa-i fie tarina usoara.De fapt partidele aflate la putere au o guvernare de famile.Sint acoperiti in promisiuni desarte.

 2. elena 25/03/2013 la 6:38 -

  Am uitat sa mai spun ceva,mai bine Stefan sa se ocupe de primarie de asta l-am ales noi .PDL a adus numai necazuri urbiei P Neamt.Nu mai pun cit de mult au suferit pensionarii cind au avut pensiile micsorate sau salariile deasemeni micsorate.O guvernare performanta duce la cresterea nivelului de trai.Ce nivel de trai a adus PDL dle Stefan?

 3. elena 25/03/2013 la 6:55 -

  Daca Dna Udrea venea desculta ca maica Tereza din India, sint sigura ca ar fi cistigat alegerile si nu-i tirziu nici acum.

 4. NEDUMIRITUL 25/03/2013 la 7:56 -

  Legat de parerea elenei cu venirea desculta a d-nei Udrea,cred ca succesul ar fi devastator daca ar veni in bikini incadrata de cei doi primari credinciosi,unul evident motaind etern ca un bebelus care a supt peste masura. A avut de unde…iar dupa ce s-a tras cu gondola,visele il invaluie si nu-l mai parasesc.Celalalt,mai june,spera in promisiunea unui foarte sus si important post in conducerea PDL

 5. Dany 25/03/2013 la 7:56 -

  Ce bine imi pare ca au luat teapa,
  Ce bine imi pare ca au pierdut….

 6. Tony Joe White 25/03/2013 la 8:04 -

  Miscarile de trupe fiind intuite anticipat de Traian Basescu, iata ca PDL se va rupe iremediabil decat sa stea la mana unui vames escroc, talhar si bandit…fiindca nimic nu a fost intamplator incepand cu 2012 si pana astazi, plecand de la caderea guv. Boc, a guv. Ungureanu, suspendarea prsedintelui si pierderea alegerilor de catre PDL…francmasonii lui Frunzaverde, punctul de plecare al evenimentelor amintite, si-au facut datoria din plin !
  Singurul lucru bun din toata afacerea asta este ca PDL se va rupe…mizeriile vor lua drumul spre PNL sau PSD, iar fidelii presedintelui se vor reuni – insfarsit – in formatiunea politica atat de asteptata de cei cu intentii bune de dreapta, condusa de Elena Udrea, Miscarea populara inregistrata la OSIM de EBA…asteptam cu interes evolutia evenimentelor, dar speram si intr-o rapiditate biine gandita a faptelor !

 7. Tony Joe White 25/03/2013 la 8:10 -

  Nu stiu cat de femeie esti tu, ” Elena “, dar esti o fiinta abjecta : o data spui ca l-ai votat de Stefan, apoi spui ca te bucuri ca PDL se rupe…dai dovada de o prostie crasa…de fapt, n-are sens sa am pretentii de la trogloditi si cu mintea inghesuita…hai,canta la masa vecina sau ia o gura de H2SO4…e foarte bun : curata tot, definitiv,inclusiv idiotenia !

 8. @ Constantine... 25/03/2013 la 8:12 -

  Raspandesti un miros oribil : ce ai patit , te-ai kakat pe tine ? Pfiuuu, TRAG APA !

  • constantin 25/03/2013 la 11:59 -

   trasul apei e serviciul tau si vad ca urmaresti clientii.CEVA INTELIGIBIL POTI PRODUCEsau esti boschetar.?

 9. ion 25/03/2013 la 8:23 -

  Pai se rupe partidul pentruca n-a fost acceptata Lupeasca dupa vointa sefului. Din cauza unei femei s-au iscat razboaie nu numai cirovaieli in partid.Vrea doamna un partid,imediat ii face seful unul si gata,dorinta e implinita.A vrut Saftoiu sa aiba sot la informatii,gata seful l-a si facut dupa dorinta.Nu e greu sa fii galant cu femeile cand ai pozitia sefului!

 10. vera 25/03/2013 la 9:25 -

  Toata povestea este sub controlul presedintelui Basescu. Acesta isi dorea un partid nou, fara bagaj negativ de imagine. Pot sa cred ca acesta va impinge PDL la scindare, isi va lua langa el colaboratorii fideli care executa si nu pun intrebari. Parerea mea este ca Miscarea populara o sa fie rapid activata si v-a deveni un actor important pe scena politica si partid parlamentar pe usa din spate.
  Parerea mea.

 11. Denisa Olaru 25/03/2013 la 10:55 -

  Ar fi extraordinar ca Udrea sa construiasca o dreapta a devarata. Sa ne rugam sa fie adevarat sigur vor pleca toti pedelistii, Blaga va ramane cu Vass si Turcan, se vor pupa in trei. Sper sa fie adevarat, este cea mai buna veste pentru electoratul de dreapta. Udrea, va reusi impreuna cu Boc si restul pedelistilor, desi nu si-ar dori sa se ajunga aici, deoarece tine enorm la acest partid, care astazi prin frauda a incaput din nou pe mana lui Blaga. Ce s-a intamplat la Conventie este strigator la cer, s-a furat pe fata. Blaga nu prea are de ales- ori refacerea alegerilor, ori ramane fara partid!

 12. elena 25/03/2013 la 11:32 -

  Pentru dul Tony.Da l-am votat pe Stefan ca primar,fiind un candidat nou atunci la inceput.Nu ai de unde sa stiu ce fel de om va fi.Cu timpul lucrurile sau lamurit .Eu am votat omul nu partidul iar acum am dreptul la opinie.Dle Tony inafara de formula acidului sulfuric mai stii vreo una.Probabil regreti dupa PDL.Vocabularul dstra abject este direct proprtonal cu educatia pe care o ai.

  • Raret Vasile 25/03/2013 la 12:43 -

   @ elena
   Doamna Elena, înţeleg că sunteţi supărată, dar asta nu vă scuteşte să vă exprimaţi corect în Limba Română! Iată un citat din dvs: “Nu ai de unde să ştiu ce fel de om va fi” ! Puneţi un copil de clasa a IV-a să vă explice unde e dezacordul.

 13. JAMES 25/03/2013 la 12:02 -

  PENTRU UNII ASTA SUNA A INCEPUT DE SFARSIT ….LUMEA TRAIESTE DIN GREU , ASA CA NU MAI MERGE CU MINCIUNILE …

 14. Raret Vasile 25/03/2013 la 12:35 -

  Ce speram eu să păţească PDL-ul într-o zi, s-a întâmplat sâmbătă 23 Martie la Convenţia Naţională: Pdl a fost divizat în două tabere; 1 Tabăra Vasile Blaga şi 2 Tabăra Elena Udrea.
  Delegaţia din Neamţ condusă de Gheorghe Ştefan şi Laurenţiu Leoreanu a susţinut-o pe Elena Udrea; Bilet necâştigător, Elena Udrea a pierdut alegerile. În acel moment cineva a călcat muşuroiul şi în pdl a început isteria generală. Show-ul a fost complet: Saltimbanci, recuzită, bufoni, lumini şi umbre. Spectacolul s-a terminat cu un ULTIMATUM semnat Trăian Băsescu. Cuvintele cheie au fost: „hoţii”, „mincinoşii”, „diversioniştii” şi culmea „băsiştilor”! Hoţii de furat se tem. Am aflat că în pdl toată lumea fură. Dacă până acum doar bănuiam, iată că au recunoscut şi asumat tehnicile de operare. Liderii pdl din Neamţ umblă şi azi cu buza frântă prin Bucureşti în căutarea unei diversiuni care să întoarcă rezultatul în favoarea d-nei Udrea după modelul respingerii referendumului de anul trecut care l-a pus în drepturi pe Băsescu la Preşedinţie.
  Problema care se pune, ce facem noi cu hoţii, mincinoşii, diversioniştii pedelisti din judeţul Neamţ?! Constat că o parte din electorat îi tot votează într-o veselie pentru o sacoşă cu alimente şi ceva bani din economia neagră. Liderii lor şi-au schimbat lookul, culoarea, numele, înprumutând un pseudonim, dar tot atât de hoţi şi mincinoşi ca în prima zi au rămas. USL= Speranţa răzbunării noastre!

 15. Aurora 25/03/2013 la 13:26 -

  Heyyy…oameni buni sa fim un picut mai realisti:

  –sa ridice piatra sa loveasca cei fara de pacate , asa ne spunea Mantuitorul Omenirii Iisus Hristos !

  Este trist tot ce se intample in politica romaneasca de 23 ani. Sperantele de mai bine se tot spulbere zi de zi…

  PDL-ul a dezamagit o f mare patura a polulatie prin masurile incorect luate si explicate. de la izbucnirea crizei.
  Au acceptat ff mult planurile impuse de FMI . Culmea FMI-ul cerea auteritate ca sa ne dezvoltam fara a face locuri de munca. In final chiar FMI-ul a recunoscut ca s-a gresit cu acea metoda dar aici in Romania deja s-a aplicat haotic..fara plan de actiune bine analizat etc.. si dezastrul s-a produs.

  Sa ne amintim ce greseala a facut prim ministrul Ungureanu, care nu a actionat imediat sa restituie banii luati incorect de la pensionari pentru contribuita la CASE .Vedeau mii de pensionari care stateau la coada ca sa dea in judecata guvernul pentru CALCULUI incorect care s-a facut cu procentul de impozitate la CAS -sanatate. !!! Se stia ca este gresit retinuti acei bani si priveau nepasatori la aceste lucruri. Asa a pierdut PDL-ul guvernarea. De ce nu au intervenit promt sa repare greseala. A durut aceasta mare nepasare. Cei din USL au corectat-o si au castigat voturile . Aici a gresit PDL-ul s-a rupt de suferinta oamenilor si au amplificat-o si mai mult. Macar in ceasul al 12-lea trebuiau sa-si ceara scuze, chiar prin glasul lui Basescu. Nu s-a auzit nimic. Poate d-na Udrea o va face. De la Blaga nu ne asteptam.. niciodata.
  Acest partid a pierdu si pentruca, presedintele Basescu a iesit pe post TV si a anuntat cu sange rece propunerea de reducere a TUTUROR PENSIILOR si salariilor cu 25 % ..

  FFF MARE GRESEALA !!! Ne tot ameninta ca vom avea sorta Greciei. Dar in Grecia s-a taiat a 13-a pensie pe care o primeau.. La noi nu exista a 13 -a pensie si sunt fff mici ca valoare. Acolo pensia minima este de cca 700 Euro. Doamne Dumnezeule, ce hotarate proasta sa tai cu 25 % pensii de 3-4-6 etc milioane. !! Cu ce sa supravietuiasca acest oameni ??/
  Daca d-ul Basescu si guvernul PDL-ul analizau si taiau alte cheltuieli extravagante, daca aplicau impozite marite pe un timp de 2 ani la cei cu venituri mai mari de 20 milioane /luna, daca actionau la REDUCEREA EVAZIUNII FISCALE… asa ramaneau in ISTORIE ca un partid POZITIV in timp de criza. Dar asa…au adus fff multa suferinta..inutila la mii zeci de mii de oameni.Spitale inchise, scoli inchise fara analiza reala doar pe hartie ca sa faca rost de bani .. Sunt ff multe de scris la acest capitol. ..dar istoria are timp sa le arare ce au gresit ei dar si celelalte partide in cei 23 ani ..

  Referitor la d-na Udrea, sincer ..dintre ea si Blaga ea ar merita sa conduca acest partid. Vorbesc ca un om total neutru . Eu simpatizez cu alta formatiune politica, desi la inceput am votat PDL-ul si primarul Stefan. Acum sunt dezamagita.
  Este timpul ca si o femeie sa conduca un partdit in Romania.. Este frumoasa, desteapta , harnica si moldoveanca de-a noastra. A facut si unele greseli dar cine nu gresete oare ???
  Sa nu uitam ca a adus fonduri multe in zona Moldovei inclusiv la Suceava l D-ul Flutur care , este un mic baron de Suceava, ajutat sa faca treaba de Udrea, ducand multi bani pentru renasterea Bucovine ca zona turistica. Udrea i-a dus si fonduri europene, pentru reabilitatea Cetatii Sucevei si manastirilor, iar Flutur a tradat. Este un oportunist profitor iar Dumnezu nu uita…Am ramas uimita cand am vazut in ce tabara s-a asezat, langa BLAGA.

  Ce amar este gustul tradarii !!! .
  Este , totusi de admirat pozitia primarului Stefan si Leureanu -Roman,care NU AU UITAT de sumele primite de la d-na Udrea cand era Ministrul Dezvoltarii. Fonduri NERAMBURSABILE cu care s-a schimbat fata orasului Piatra Neamt si turistii se minuneaza ce frumos este.. Sigur sunt ff mari nereguli dar in final sa nu uitam sa privim padurea in intregul ei si nu un singur copac..care incepe sa se usuce…
  Tot acest proces de scindare ,de nereguli in acest partid la alegeri se vor taxa la voturile date de populatie.

  Daca la vot se va proceda ca pana acum, vom cadea mereu si mereu in capcana de a realege pe aceiasi care au fugit de la un partid la altul functie de interele lor personale si mai putin de soarta Romanie si viata mai buna a romanilor.

  Ce usor am uitat alte guvernari care ne-au vandur sursa strategica a natiunii noastre : PETROLUL , gazele, industria siderurgica, chimica, etc..

  Va rog sa cautati pe internet cum s-a vandut pe actiuni devalorizate , cea mai moderna citadela de chimie de la Savinesti : SC. FIBREX SA premiata international si unde s-au pierdut peste 12 000 locuri de munca.??/S-a dorit eliminarea chimiei ca factot de concurenta cu cei din strainatate. Mergeti si faceti un reportaj si vedeti ca totul s-a taiat la fier vechi. si instalatii moderne din inox s-au mutat in alte tari . Cine era la putere in anii 2000 cand s-a facut vanzarea chimiei din Neamt …la o firma din Italia.Radici. ???? Cineva , un senator de Neamt,in Senatul Romanie a ridicat problena dar fara succes. Imi amintesc ca era ministru d-ul REMES…acum zis ”caltabos ”si care este la racoare putin.. ptr mita. Si cte sunt de spus… El a decis vanzarea peste noapte a actiunilor devalorizate … ale SC. FIBREX SA. -SANVINESTI Neamt situata la 12 km de Piatra Neamt..
  SA fim optimisti si mai buni unii cu altii , asta va doresc in finalul lungului meu comentariu.

 16. Aurora 25/03/2013 la 14:22 -

  Pentru Dul Raret vasile.Aveti dreptate ,graba strica treaba,cind ma grabesc fac greseli si mai mari.Imi cer scuze nu ar trebui sa se intimple.

 17. elena 25/03/2013 la 14:29 -

  @-Pentru d-ul Raret Vasile.

  Aveti dreptate : ”,graba strica treaba,””-Cind ma grabesc fac greseli si mai mari.Imi cer scuze nu ar trebui sa se intimple. Oricum diplomele mele nu sunt cumparate si asta ma bucura.

 18. un roman 25/03/2013 la 14:55 -

  da ce credea madam udrea ca aici va fi la fel ca la alegerile parlamentare ,ca ii v-a merge cu o masa,cu o cruce ridicata la taranii din i.creanga,cu niste bocanici dati la saracii din cartierul nicolae balcescu,,,sa mai castige,,,,adio dragut-o,,,,lasa sa mai stii si tu ce inseamna o infrangere,,,,,iti ajunge ,ai strans avere colosala prin,furt,prin,afaceri dubioase ,prin lucruri necinstite,,,iar p.d.l.ulsa se divida in mii si mii de partide si sa ramana ,cat am infiintat eu ,adica nici unul,in frunte cu udrea si basel.

 19. Tomahawk Missile 25/03/2013 la 16:42 -

  Fratilor,gresiti cu totii,nu s-a fraudat votul la Romexpo,doar s-a numarat in stil Roberta!Hi hi hi.

 20. ion 25/03/2013 la 18:46 -

  PERDANTII TARII MERG LA COS. HAI PA

 21. nico 25/03/2013 la 18:57 -

  Oricine ar veni la guvernare , vine sa-si ridice nivelul propriu de trai ! Toti care au facut politica si-au facut plinul prin influenta, prin inselatorie, prin promisiuni fara acoperire, prin jaf ! Nici unul din politicienii nostri nu au principii rezultate din doctrina de partid ! Singurul lor principiu este de a profita de functiile obtinute ! Asa ca divizarea PDL-ului, triumful USL-ului sunt fumuri ! Tara saraceste din ce in ce mai tare si saracia face ravagii. Nu uitati ca saracia extrema a populatiei a dus la revolutia din Rusia care a adus la putere comunismul !

  • Tomahawk Missile 25/03/2013 la 20:33 -

   Nico , chestia asta cu nimeni nu poate ,si toti care vin fura, cam suna a Stefan Gheorghiu,daca iubesti comunismul ,fa-l la mata acasa te rugam!