Controale înainte de mini-vacanţa de 1 mai

26/04/2018

Inspectorii veterinari îşi bagă nasul în bucătăriile restaurantelor
La sediul DSVSA Neamţ va fi asigurată permanenţa
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ demarează acţiunile specifice perioadei premergătoare zilei de 1 Mai, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.
“Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.
La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul DSVSA Neamţ, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ)”, a transmis DSVSA Neamţ, printr-un comunicat.
De asemenea, în perioada 27 aprilie- 1 mai 2018 va fi asigurată permanenţa, va fi afişat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare veterinare.
Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă în unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente ( târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult cu ocazia unor sărbători religioase, hramuri bisericeşti).
Nemţenii trebuie să ştie că au permanent la dispoziţie şi numărul de telefon al Call-Center-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 –  care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.
Geanina NICORESCU