Contrabandă cu ţigări la Sagna

31/03/2018

Polițiștii de la Sagna au aflat că la un magazin din localitate se comercializează ţigări de contrabandă. Au obţinut şi mandate de percheziţie pentru a cerceta şi locuinţele prorietarilor, şi astfel au făcut o captură consistentă. La aceste activități a participat și câinele specializat în detectarea produselor din tutun, alături de coordonatorul său.
“După obținerea mandatelor de perchiziție, în ziua de 29 martie, polițiștii au efectuat perchezitii domiciliare la locuința si magazinul persoanelor bănuite, un bărbat de 57 de ani și o femeie de 51 de ani, ambii din Sagna. În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat 260 de tigarete de proveniență din Elveția, care nu au fost supuse taxelor vamale românești. De asemenea au mai fost gasite mai multe recipiente din plastic, în care se aflau circa 16 litri de substanta lichida incoloră, posibil alcool, care nu prezentau timbre fiscale emise de autoritățile romanești”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
Oamenii legii au confiscate marfa şi continuă cercetările față de cele două persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie sa fie plasate sub un regim vamal, cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.
Geanina NICORESCU