Consiliul Județean sprijină micile talente locale

27/10/2015

CJ-vernisaj2015_10_27-00Două sute de copii, proveniți din cinci școli nemțene, s-au bucurat ieri, 27 octombrie, de inaugurarea unei expoziții cu picturile realizate de ei, expoziție ce poartă numele „Culorile toamnei nemțene“.

Vernisajul expoziției, care va rămâne la dispoziția publicului până la începutul lunii viitoare, s-a desfășurat la Centrul Expozițional de pe Bulevardul Republicii din Piatra Neamț.

Printre cei prezenți la eveniment s-a numărat și Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț, având în vedere faptul că expoziția este organizată de legislativul nemțean și de Asociația Centrul de Ajutor și Integrare Socială Neamț. „Consiliul Județean Neamț a finanțat acest proiect din banii noștri, de la bugetul județului, deci cu toții vă sprijinim, pentru că ne dorim să vă remarcați prin talentul pe care îl aveți. Să nu uitați să le mulțumiți și cadrelor didactice îndrumătoare, pentru că nu ați fi ajuns aici fără suportul lor. Sunt foarte încântat să văd o concretizare a banului public în ceva atât de frumos și trebuie să recunosc că nu e ușor să aduni multe lucruri frumoase la un loc, așa cum s-a întâmplat azi. Asta vi se datorează vouă, tinerilor artiști, cărora vă mulțumesc în mod deosebit! Mulțumesc și cadrelor didactice care s-au implicat în proiect și celorlalte persoane care au contribuit la această frumoasă realizare“, a spus la inaugurarea vernisajului președintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban.

15.000 de lei din banii tuturor nemțenilor pentru copiii talentați

Consiliul Județean Neamț a ajutat la organizarea acestei expoziții cu o finanțare de 15.000 de lei, în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Datorită acestui proiect, cele cinci școli – Școala gimnazială nr.1 Piatra Neamț, Școala gimnazială „Nicolae Iorga“ Pângărați, Școala Gimnazială „Dumitru Almaș“ Negrești, Școala gimnazială „Gheorghe Săvinescu“ Crăcăoani și Liceul Teoretic „Gh. Ruset-Roznovanu“ Roznov – au primit câte 500 de lei, bani cu care au putut să asigure materialele didactice necesare lucrărilor de pictură.

Celor două sute de copii le-au fost oferite, în două etape, cadouri care i-au bucurat, putând să-și valorifice astfel talentul: pachete în valoare de câte 12 lei, constând într-un bloc de desen, acuarele și pensoane, iar marți, după vernisaj, au primit alte cadouri, în valoare de 32 de lei fiecare, constând în rechizite cu care să își întrețină pasiunea pentru pictură, după cum a spus Daniela Gherghel, președinta Asociației Centrul de Ajutor și Integrare Socială.

Andreea AMARIEI