Concursurile hipice de la Piatra Neamț sunt gata de start

Astăzi se va da startul în cele 3 mari competiții găzduite de Baza hipică „Virgil Bărbuceanu“, primele naționale care au loc în 2017 la Piatra Neamț, Cupa Municipiului Piatra Neamț, ajunsă la cea de-a 20-a ediție, Cupa Fermierului, aflată la ediția inaugurală, și etapa de Grand Prix, unde vor participa sportivii ce punctează în clasamentul național la seniori, în probele de nivel A. După ședința tehnică care a avut loc aseară, și parada echipelor participante, în această dimineață, începând cu ora 9, se desfășoară prima probă, una de nivel F, rezervată copiilor, amatorilor și debutanților. De la ora 11.30 va fi o probă de nivel E, pentru copii și amatori, după care urmează două probe de nivel D și C, pentru juniorii de 16 ani, respectiv cei de 18 ani. Ziua de astăzi se va încheia cu o probă de nivel B, prima din cadrul Cupei Municipiului Piatra Neamț. Zilele de sâmbătă și duminică se vor desfășura după același program, sâmbătă seară, în jurul orei 19.30, fiind programată festivitatea de deschidere, în prezența autorităților locale, iar duminică, tot de la 19.30, desfășurându-se festivitatea de premiere și de închidere. Pentru desfășurarea în condiții cât mai bune a celor 3 regaluri hipice, gazdele de la clubul Ecvestru Piatra Neamț au alcătuit și de această dată un comitet de onoare și de organizare pe perioada celor 3 zile de concurs. Comitetul de onoare, al cărui președinte este Ioan Munteanu, deputat de Neamț și președintele comisiei de agricultură din Camera Deputaților, fac parte Gheorghe Alexăndruț, director ANARS Neamț, Vasile Balcan, președinte Camera Agricolă Neamț, Mihai Dorneanu, director APIA Neamț, Ioan Ghiuță Țarălungă, director Direcția Fitosanitară, Gică Stălinescu, președinte CSE Piatra Neamț, Viorel Ilisei, director AFIR Neamț, Simion Stâncel, director OCPI Neamț și Maricel Tălmăcel, director DADR Neamț. Președintele comitetului de organizare este Vasile Pop Silaghi, director general SC Business Agro Consulting SRL, îi are ca membrii pe Adrian Alexa, SC Tehnoprod SRL, Vasile Andone, II Andone Vasile, Ioan Apetrei, Tehnoind SRL, Neculai Arsenoaie, Beesarsen SRL, Mugurel Arteni, medic veterinar, Constantin Cocea, Agria CGC SRL, Vasile Ceaușu, Vasidora Bălușești, Ioan Mareș, IIA Mareș Ioan, Dănuț Mătrescu, Agra SRL, Ioan Melinte, AgroturMoldova SRL, Felix Muraru, PFA Muraru, Mihai Pavelescu, Moldova SA, Costel Vizitiu, VizyCom SRL, Vasile Nica, Agro Mixt Timișești, Constantin Timofte, Movila Icașului SRL și Clement Stan, medic veterinar. Președintele concursului este Costache Lupu, iar directori de concurs sunt Marius Lupu și Lucian Aprofirei.
„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul și contribuie la organizarea în condiții cât mai bune ale acestor 3 mari concursuri naționale, care se desfășoară în paralel la Piatra Neamț. Este un efort uriaș din partea lor, toți au ținut să ajute așa cum pot, și asta ne bucură pe toți. De altfel, Cupa Fermierului este o competiție dedicată lor. Pe lângă aceștia, doresc se le aduc mulțumiri și colaboratorilor, Perla Invest, Publiserv, Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Seculare, Salubritas, Serviciul de Ambulanță Neamț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț, Poliția municipiului Piatra Neamț, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Locală Piatra Neamț, CMI Urban și Primăriei comunei Alexandru cel Bun, care tot timpul au fost și sunt alături de noi. Așteptăm cât mai mulți spectatori în cele 3 zile de concurs, intrarea este liberă, și sper ca toți oaspeții noștri să se simtă bine în aceste zile la Piatra Neamț“, a declarat președintele concursului, Costache Lupu.
Premiile totale la cele 3 concursuri hipice de la Piatra Neamț se ridică la suma de 30 de mii de lei, iar cheltuielile de organizare însumează aproximativ 60 de mii de lei, bani oferiți de autoritățile locale și de o parte dintre societățile agricole din județ.

Handbal
Constantin Ștefan va antrena pe CSM Roman

Constantin Ștefan este noul antrenor al echipei feminine de handbal CSM Roman, așa cum au anunțat oficialii clubului la începutul săptămânii în cadrul unei conferințe de presă. În vârstă de 49 de ani, Constantin Ștefan va prelua banca tehnică a grupării de la malul Moldovei în locul lui Gheorghe Covaciu, antrenor de care clubul s-a despărțit în partea a doua a stagiunii trecute, iar echipa a fost condusă până la final de secundul Viorel Lazăr. Născut în anul 1968 la București, Constantin Ștefan a antrenat mai mult în campionatul masculin, formații precum Odorheiu Secuiesc, HCM Constanța, Universitatea Cluj, Poli Timișoara și Dinamo București, cu aceasta din urmă cucerind titlul național în sezonul 2004-2005. În Liga Națională feminină, tehnicianul bucureștean a pregătit pe HCM Râmnicu Vâlcea, între 2015-2016, iar la CSM Roman a semnat un contract valabil pe un sezon, cu posibilitatea de prelungire pe încă un an. Pe lângă noutățile din stafful tehnic, CSM Roman a făcut o serie de modificări și în lot. De la echipă au plecat portarul Georgiana Martin, golghetera, Irina Glibko, Clara Vădineanu, Cynthia Tomescu și Raluca Agrigoroaie, aceasta din urmă retrasă din activitatea. Clubul romașcan a obținut semnătura jucătoarelor Ana Miriam de Sousa, din Portugalia, Ana Maria Simion, Alexandra Iovănescu și portartul, Andreea Polocoșer, aceasta din urmă revenind la echipa din Roman după o absență de un sezon. Portugheza, de Sousa, are 32 de ani, este originară din Lisabona și joacă pe postul de inter, iar Ana Maria Simion este extremă dreapta, are 28 de ani, și este originară din Slatina. Ea a venit la Roman de la HCM Râmnicu Vâlcea și este fostă componentă a naționalei României de junioare, care în anul 2006 a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial din Canada. Alexandra Iovănescu are 29 de ani, evoluează pe postul de pivot, a mai jucat în carieră la Timișoara, Constanța, Craiova, Ploiești și a venit la Roman de la Unirea Slobozia. Oficialii romașcani au spus că lotul este definitivat în proporție de 95%, și au dat asigurări că el va fi completat în perioada următoare și cu alte jucătoare. În altă ordine de idei, șefii romașcani nu au renunțat la ideea ca echipa să participe în actualul sezon al cupelor europene, chiar dacă CSM Roman nu a încheiat stagiunea pe un loc care să le permită participarea în Europa. În acest sens, s-a depus o solicitare la Federația Română de Handbal, pentru ca echipa să beneficieze de un wild-card de participare în cupa EHF. Campionatul din România se află între primele 5 campionate din Europa și are drept la acest wild-card, iar gruparea romașcană va primi în zilele următoare un răspuns în acest sens. CSM Roman a încheiat ultima stagiune a Ligii Național pe poziția a cincea în clasament.

Fotbal
Andrei Dumitraș a ajuns la Viitorul Constanța

Fostul jucător de la Ceahlăul Piatra Neamț Andrei Dumitraș a fost achiziționat zilele acestea de campioana României, Viitorul Constanța. Gheorghe Hagi și l-a dorit în lotul pentru preliminariile Ligii Campionilor pe jucătorul de 29 de ani, născut în județul Botoșani și consacrat la Ceahlăul Piatra Neamț, club pentru care a evoluat între anii 2010 și 2012 și în sezonul 2013-2014. După o scurtă aventură la Steaua, Dumitraș a plecat în 2015 la CS Universitatea Craiova, unde a evoluat până la finele actualului sezon, când s-a transferat la Viitorul lui Gică Hagi. Alături de Dumitraș, la campioana României au mai ajuns Marius Constantin și Ovidiu Herea.