Concurs de şah pentru elevi, la Roman

10/02/2018

A doua ediție a Memorialului „Cezar Labău-Ișan” la șah Clubul Copiilor Roman va avea loc sâmbătă, 17 februarie. Înscrierile se pot face de astăzi la arbitrii Florinel Vieru și Bogdan Sava, iar la sediul Clubului Copiilor de la data de 13 februarie, între orele 10-16, până cel târziu pe 15 februarie.
Competiția este structurată pe șase secțiuni, A-D pentru copii nelegitimați și E-F pentru copii legitimați, iar timpul de joc va fi de 20 minute/jucător la nelegitimați și 25 minute/jucător la legitimați. Secțiunea A va cuprinde copiii cu vârsta până în 9 ani, secțiunea B va cuprinde copiii între 9 și 11 ani, secțiunea C copiii între 12 și 14 ani, secțiunea D se adresează celor între 15 și 19 ani, iar secțiunile celor legitimați vor cuprinde copiii sub 9 ani și sub 15 ani. Jucătorii trebuie să își aducă șahul propriu și ceas de control în cazul celor legitimați.
Câştigătorii primelor trei poziții la fiecare secțiune vor fi premiați cu cupe, medalii și bani, însă sponsorii competiției își rezervă dreptul de a premia cu sume de bani şi ocupanții locurilor IV și V, dacă se vor afla la foarte mică distanță de locul III.
Concursul se va desfășura în sistem open, elvețian sau turneu (la secțiunile unde ar fi foarte puțini participanţi), șase runde la nelegitimați și cinci runde la legitimați. La ediția trecută a Memorialului de omagierea celui care a fost cadru didactic al Clubului la cercurile de șah și radio-telegrafie timp de două decenii s-au înscris 133 de participanți.
Geanina NICORESCU