Concubinul femeii înjunghiate, arestat pentru “violenţă în familie”

Poliţiștii s-au sesizat, în ziua de 27 februarie, cu privire la cazul femeii de 31 de ani, din Piatra Neamț, care s-a prezentat la Spitalului Județean de Urgențe Neamţ, cu un Taxi, pentru a i se acorda îngrijiri medicale, fiind înjunghiată la nivelul abdomenului.În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că femeia este într-o relație de concubinaj cu un bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamț.
“În data de 27 februarie, în timp ce erau la locuința comună, cei doi au avut anumite discuții în contradictoriu, iar bărbatul ar fi aruncat asupra femeii, cu un cuțit și ar fi rănit-o în zona abdomenului. Prin gravitatea leziunilor produse, nu i-a fost pusă în primejdie viaţa victimei, însă pentru vindecare aceasta necesită 12-14 zile de îngrijiri medicale. Faţă de bărbat, polițiștii au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, pentru comiterea infracțiunii de violență în familie”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
Reprezentantul IPJ a subliniat că, potrivit Codului Penal, în cazul violenţei în familie, în art.199, se arată că pedeapsa aplicată pentru un agresor, în cazul în care victima infracţiunii de omor, lovire sau vătămare corporală este un membru de familie, se majorează cu o pătrime faţă de pedepsele aplicate în mod obişnuit, pentru acele  infracţiuni. Inspectorul Elena Bulgărea a precizat că, prin “membru de familie” se înţelege, potrivit Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, modificată şi completată, ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin adopţie, potrivit legii, astfel de rude; soţul/soţia şi/sau fostul soţ/fosta soţie; persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc; tutorele sau altă persoană care exercită în fapt sau în drept drepturile faţă de persoana copilului; reprezentantul legal sau altă persoană care îngrijeşte persoana cu boală psihică, dizabilitate intelectuală sau handicap fizic, cu excepţia celor care îndeplinesc aceste atribuţii în exercitarea sarcinilor profesionale.
Geanina NICORESCU