Comunicat de presă Președinte PSD Neamț, Ionel Arsene: Respectarea legii și a democrației trebuie să primeze

30/09/2016

 

„Declarația președintelui României de astăzi reprezintă un alt mod prin care acesta ne spune că pentru dumnealui nu contează rezultatul alegerilor din 11 decembrie, nu contează cum vor vota românii, ci doar cu ce partid va dori Cioloș să formeze guvernul. Nimic despre respectarea votului românilor, nimic despre respectarea principiilor de bază ale unei democrații.

Întrebarea pe care cu toții ne-o adresăm în acest moment este ce va face președintele în decembrie? Va impune viitorul premier, în persoana lui Dacian Cioloș, în orice circumstanțe, indiferent de partidul care câștigă alegerile? E o întrebare legitimă, în condițiile în care președintele lasă de înțeles că deja are un nume stabilit. Aș dori ca președintele să își explice această abordare, iar respectarea legii și a democrației să primeze, nu să asistăm la un atac la statul democratic.

Totodată, Klaus Iohannis i-a spus indirect lui Cioloș că trebuie să se înscrie într-un partid sau să își exprime simpatia față de un partid. Această recomandare făcută lui Cioloș vine din partea președintelui, care, conform Constituției, este acum apolitic. Nu spune în ce direcție să încline, însă e evident că nu îi recomandă să meargă spre PSD. Președintele trebuie să fie echidistant și fără vreo afinitate politică, nu să facă lobby pentru PNL și pentru intrarea lui Cioloș în partid“.