Comunicat de presă Participarea președintelui Ionel Arsene la ConsiliulMedical de la Spitalul Județean

18/11/2016

 

arsene-la-birou-cjPreședintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a participat miercuri, 16 noiembrie, la întâlnirea Consiliului Medical de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. În cadrul acestei vizite la unitatea medicală, președintele a ținut să poarte discuții și cu asistenteleșefe din spital pentru a afla personal care sunt problemele cu care se confruntă unitatea medicală și mai ales să identifice soluții pentru rezolvarea acestora. Alături de managerul SJU, Liviu Negelschi, președintele Consiliului Județean a făcut o informare completă asupra demersurilor finalizate și a celor aflate în derulare în ceea ce privește programul de investiții de la spital. Pe lângă analiza activității derulate până acum, au fost luate în discuție proiectele de investiții ce urmează a fi implementate pentru perioada următoare. Un proiect cu caracter de noutate pentru sistemul medical public ce urmează a fi derulat la spitalul de urgentădin Piatra Neamț este introducerea unui sistem de programări on-line a pacienților care vor să-și facă investigații în ambulatoriul de specialitate. Acest demers este unic până la această dată în România pentru o unitate medicală publică. Conducerea spitalului dorește ca acest sistem să devina funcțional încă de anul acesta.

Președintele Arsene a asigurat conducerea spitalului de sprijinul financiar de care unitatea are nevoie pentru acoperirea nevoilor pană la finalul acestui an, alocările de bani promise de președintele CJ urmând a acoperi atât sporurile neîncasate de către asistentele medicale, cât și costurile pentru mărirea alocației de hrană pentru pacienți.

„Sistemul de sănătate reprezintăo prioritate pentru mine ca președinte al Consiliului Județean Neamț. Mă interesează ca sistemul de sănătate să fie în slujba pacientului, însăpentru ca acest lucru să fie realizat trebuie să existe sprijin și ajutor din partea factorilor decidenți pentru tot ce înseamnă sistem de sănătate, începând cu spitalele.Bugetul pentru sănătate la nivelul județului Neamț, dar și la nivel național, va trebui construit în funcție de nevoile sistemului, ale pacientului, deoarece o problemă în acest domeniu este cea legată de finanțare. Niciun bolnav și niciun medic nu trebuie să se simtă părăsit și trebuie să știe că pentru el există soluții. Spitalul Județean de Urgență poate deveni o unitate modernă și eficiență la nivel regional, însă trebuie să existe susținere din partea autorităților. Din partea mea, i-am asigurat pe cei din conducere că vor avea toată susținerea, astfel încât spitalul să își poată realiza proiectele necesare dezvoltării și îmbunătățirii activităților. Îmi doresc ca o problemă spinoasă pentru medici, cea referitoare la salarizare, să fie soluționată în cel mai scurt timp, iar personalul mediu sanitar, spre exemplu, să beneficieze de majorările salariale acordate în anul 2016. Din calitatea de președinte al Consiliului Județean Neamț, voi susține la nivel instituțional ca salarizarea medicilor să fie revizuită“, a declarat Ionel Arsene, președinte Consiliul Județean Neamț.

O problemă a medicilor din SJU Piatra Neamț adusă la cunoștința președintelui Arsene de către șefii de secții o reprezintă îngreunarea desfășurării activității de către introducerea programului„dosar electronic“. Pentru a veni în sprijinul medicilor, președintele Arsene va deschide o discuție atât cu conducerea Casei de Asigurări de Sănătate, cât și cu cea a Direcției de Sănătate Publică, astfel încât detaliileși termeneleimplementării acestui sistem sa fie bine puse la punct și fără ca actul medical să aibă de suferit.

În cadrul aceleiași întâlniri, președintele Arsene a propus înființarea unei asociații non-guvernamentale care să funcționeze pe lângă Spitalul de Urgență pentru atragere de fonduri și donații necesare bunei funcționari ale unității spitalicești. Consiliul Județean Neamț va fi membru fondator al asociației, din ea urmând a face parte la invitația președintelui CJ atât primăria Piatra Neamț, cat și Spitalul Județean de Urgentă.