Comunicat  de presă Constructorul Pieței Centrale cere prelungirea termenului de predare cu 84 de zile

08/09/2016

 

chitic-la-piata-mare04Constructorul noii Piețe Centrale a făcut o solicitare către Compania Națională de Investiții pentru a prelungi termenul de predare a obiectivului cu 84 de zile. Miercuri, primarul Dragoș Chitic împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu s-au deplasat la șantier pentru a verifica la fața locului stadiul lucrărilor de reconstrucție, precum și motivele pentru care s-a solicitat această prelungire.

Stadiul fizic de realizare a Pieței Centrale este de 85%, iar în urma discuțiilor de astăzi cu reprezentanții firmei care se ocupa de reconstrucție a fost avansat ca termen de finalizare sfârșitul lunii octombrie.

Deși lucrările se realizează într-un ritm susținut, iar forța de muncă prezentă pe șantier este suficientă pentru lucrările necesare, a fost depusă această solicitare de prelungire a termenului de finalizare impusă de necesitatea corelării proiectului cu noua legislație PSI. Totodată se înregistrează ușoare depășiri ale graficului de lucrări cauzate de adaptarea proiectului la situația reală din teren și de realizarea construcției în paralel cu activitatea de comerț din vecinătatea șantierului.

„Piața Centrală trebuie finalizată până la începerea sezonului rece, fără a afecta calitatea lucrărilor și din acest motiv în toată perioada următoare vom ține o legătură strânsă cu toți factorii implicați. Obiectivul este aproape de finalizare, ne dorim ca viitoarea construcție să corespundă cu așteptările cetățenilor din Piatra Neamț și să îi mulțumească pe cei care își desfășoară activitatea acolo“, a declarat primarul Dragoș Chitic. (Z.C.)