Comunicat de presă Cine a rămas în cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award România

16/09/2016

 

eon-energy-globe-award-romania* Un număr de 15 proiecte, câte 3 pe fiecare dintre cele 5 categorii, au fost selectate pentru a rămâne în concurs * Din Piatra Neamț intră în finală Alexandru Ciaglic, cu proiectul Eco Route – Încarcă viitorul * Câștigătorii categoriilor vor fi anunțați în cadrul Galei de la București din luna octombrie * Tot atunci va fi anunțat și marele câștigător, cel care va reprezenta România la etapa internațională a Energy Globe Award din 2017

Clădiri de birouri „verzi“, case inteligente, stații de încărcare gratuită a vehiculelor electrice, campanii care promovează transportul sustenabil, ori locuri de joacă unde mișcarea este transformată în energie – acestea sunt doar câteva dintre cele 15 proiecte, inițiative și idei nominalizate de juriul E.ON Energy Globe Award România pentru a rămâne în competiție.

Acestea au fost selectate dintr-un total de peste 150 de proiecte din domeniul eficienței energetice și protejării mediului înregistrate pe platforma energyglobe.ro până la termenul limită, 15 iulie.

Lista proiectelor și ideilor rămase în cursa pentru premiile E.ON Energy Globe Award România 2016 este următoarea:

Categoria Companii

– Multinvest Business Center (SC Multinvest SRL, municipiul Târgu Mureș)

–  Free chiller Fabrica de țevi PVC (Teraplast SA Bistrița, județul Bistrița-Năsăud)

– neZEH – Nearly Zero Energy Hotels (ABMEE – Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov)

Categoria Do it yourself

– Casa eficientă energetic (Dorin Vlas, localitatea Giroc, județul Timiș)

– Upcycling Garage (Asociația D.avent – Reciclare creativă și Asociația pentru

Consum Sustenabil – București)

– AnARTivism (Ana Nedelcu, Ploiești)

Categoria Idei

– Detectarea scurgerilor de metan în zonele urbane (SC 3D Geo Laser SRL, municipiul Brașov)

– Eco Route – Încarcă viitorul (Alexandru Ciaglic, municipiul Piatra Neamț)

– Modul bazat pe elemente de inteligență artificială și tehnici de auto-învățare utilizat în eficientizarea consumului de energiei în sectorul clădirilor (Universitatea Politehnică din București)

Categoria Tineret

– Zero waste school & Keep Danube clean – Bike Tour (Asociația EcoStuff Romania, municipiul Timișoara)

– Energy playground (Colegiul „Alexandru cel Bun“ Gura Humorului, județul Suceava)

– Traffic Snake Game / „Oscar, Șarpele Hoinar“ (Asociația „Orașe Energie România“, municipiul Brașov)

Categoria Municipalități

– Îmbunătățirea eficienței energetice în locuințele și comunitățile din zonele defavorizate din România (United Nations Development Programme – Romania, București)

– Soluții de eficientizare a consumului de energie reactivă la Stadionul „Emil Alexandrescu“ din Iași (Primăria Municipiului Iași)

– Completarea sistemelor clasice cu sisteme care utilizează energie solară la instituțiile publice din municipiul Târgu Mureș (Primăria Municipiului Târgu Mureș)

Cele 15 proiecte nominalizate, câte trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din competiție, au fost departajate în urma unui proces de analiză realizat de un juriu independent. Departajarea s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potențialul de replicare a respectivei inițiative și componenta legată de eficiența energetică.

Dintre proiectele finaliste vor fi alese câștigătoarele fiecărei categorii în parte, numele lor urmând să fie anunțate cu ocazia unei Gale care va avea loc la București în luna octombrie. Tot atunci va fi anunțat și câștigătorul general al competiției, cel care va reprezenta România la etapa internațională a Energy Globe Award, programată în 2017 la Monaco.

Despre Energy Globe Award

Energy Globe Award (EGA), cea mai importantă competiție la nivel internațional din domeniul eficienței energetice și protejării mediului înconjurător, cu o tradiție de aproape două decenii, este organizată în România, în premieră, de către compania E.ON. Din 2016, România intră în familia celor peste 170 de țări din întreaga lume unde este premiată, prin intermediul Energy Globe Award, excelența în domeniul eficienței energetice, protejării mediului și promovării resurselor regenerabile.

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) a fost creat în 1999 de pionierul în domeniul energiei austriacul Wolfgang Neumann, iar în acest moment este cel mai important premiu din lume pentru soluții de economisire a energiei și protecția mediului, putând fi considerat un Oscar pentru ecologie.

Despre E.ON România

E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăți de stat din domeniul gazelor naturale și energiei electrice. Companiile din structura grupului E.ON operează, în prezent, o rețea de distribuție a gazelor naturale în lungime de peste 21.400 km, respectiv o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 81.000 de kilometri și desfășoară activități în 20 de județe situate în jumătatea de Nord a țării, având circa 3,1 milioane de clienți. În ultimii zece ani, E.ON a investit în România peste 1,3 miliarde de euro.

 

Departament Comunicare Corporatistă

E.ON România