Comunicat de presă Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca“ mulțumește participanților la Balul de Caritate Marile Speranțe

31/03/2017

 

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca“ Piatra Neamț, prin director și corpul profesoral pe de o parte, precum și minunații noștri copii, pe de cealaltă parte, dorește să adreseze mulțumiri Clubului Rotaract Piatra Neamț și să-și manifeste recunoștința pentru fiecare din membrii clubului care s-au implicat și au fost parte la Balul de Caritate Marile Speranțe Ediția a V-a, care a avut ca scop strângerea de fonduri și dotarea sălii de sport a centrului nostru cu echipamente sportive.

Totul a început în toamna anului trecut, cu o propunere din partea clubului, care dorea să ne sprijine și să ofere micuților echipamente sportive. Gândindu-ne la viitorul copiilor, fără a tăgădui am acceptat propunerea și am avut o strânsă și fructuoasă colaborare cu tot ceea ce înseamnă Rotaract Piatra Neamț.

Evenimentul a fost organizat în data de 17.12.2016 la Central Piaza Hotel Piatra Neamț, iar seara balului a fost cu adevărat magică în consonanță cu atmosfera sărbătorilor și cea a Crăciunului, întru cât intervențiile copiilor au fost pe de o parte emoționante, iar pe cealaltă parte pline de zâmbete și voie bună. Copiii centrului nostru au încântat audiența cu momente artistice cum ar fi un spectacol de majorete, o piesă de teatru și un concert de colinde.

De asemenea, evenimentul s-a bucurat de participarea unor oameni generoși, care au avut posibilitatea de a licita pentru diversele obiecte, printre care s-au numărat opere de artă, piese de vestimentație, bijuterii, dar și articole sportive, toate acestea pe un decor muzical asigurat de Trupa de Weekend, Iași.

Organizarea și succesul balului nu ar fi fost posibile fără intervenția sponsorilor și munca echipei Rotaract Piatra Neamț. Toate activitățile au fost animate de dorința acestor tineri de a-i ajuta pe acești minunați copii, deoarece elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Alexandru Roșca sunt excepționali! Ei sunt talentați și pasionați, ambițioși și luptători, înzestrați cu aptitudini remarcabile și curaj.

Spre deosebire de elevii altor instituții de învățământ, ei sunt speciali! Deficiențele cu care se luptă zi de zi nu i-au împiedicat să fie învingători.

Sumele de bani strânse au fost utilizate pentru dotarea cu echipamente sportive și accesorii necesare desfășurării antrenamentelor și orelor de sport în condiții optime și de siguranță, echipamente dintre care amintim; costume de gimnastică, mingi de fotbal, cercuri, bârnă, costume fotbal, mingi baschet, mănuși portar, panglici, trambulină, treninguri, role, pampoane etc.

Prin acțiunile întreprinse Clubul Rotaract Piatra Neamț a reușit să schimbe viitorul mai multor generații de copii care vor învață în cadrul centrului, echipamentele sportive ajutând-i pe acești copii să se evidențieze în societate, să facă sport de performanță și astfel să-și depășească condiția de copii cu nevoi speciale.

Colectivul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșea“ Piatra Neamț  mulțumește prietenilor din cadrul Rotaract Piatra Neamț și tuturor susținătorilor campaniei derulate!

 

Director,

Prof. Irina BĂLȚĂTESCU