Comunicat de presă / Autostrada Târgu-Mureș – Iași trebuie să rămână o prioritate pentru Guvernul Cioloș

03/12/2015

 

Ionel Arsene*Județele din Moldova au nevoie de această autostradă pentru a se dezvolta

O infrastructura moderna pentru județele din Moldova și care să asigure legătura cu Vestul Europei reprezintă un deziderat pe care l-am susținut și promovat alături de colegii mei din PSD. Sper că noul Guvern va acorda aceeași prioritate autostrăzii Târgu-Mureș – Iași, așa cum a făcut-o Guvernul PSD, care a inclus-o intre obiectivele sale principale. Îmi doresc ca această autostradă, care va străbate și orașul Târgu Neamț, să fie realizată cât mai curând, ea reprezentând o oportunitate economică pentru județul Neamț, dar și pentru regiunea Moldovei. Includerea acestei rute în Master Planul General de Transport a reprezentat un prim pas pentru județele din Moldova pentru a se interconecta cu Transilvania și pentru a facilita accesul către Vestul Europei.

Ca vicepreședinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, dar mai ales în calitate de reprezentant al județului Neamț în Parlamentul României, am militat pentru ca acest proiect de infrastructură să fie cuprins în Master Plan. Este esențial ca proiectele bune începute de guvernul PSD să fie continuate, deoarece beneficiarii acestora sunt cetățenii.

Neamțul și județele din Moldova au nevoie de aceasta autostradă. Voi monitoriza foarte atent activitatea Guvernului Cioloș, în special pe cea a Ministerului Transporturilor, pentru a mă asigura că acest proiect de infrastructură este dus la îndeplinire.

Ionel Arsene, președinte PSD Neamț