Clubul Delmadi vrea performanţe în 2015

26/03/2015

Ana Maria Ştefură, de la clubul Delmadi Piatra Neamţ, s-a calificat în finalele Campionatului Naţional de nataţie pentru copii, care se vor desfăşura în perioada 3 – 5 iulie la Arad, în proba de 200 de metri liber. Eleva antrenorului Adrian Zaharia a obţinut această performanţă la etapa regională de la Bacău, care a avut loc între 21 şi 22 martie, după ce s-a clasat a şasea cu un timp de 2 minute, 54 de secunde şi 30 de sutimi. Baremul de calificare era de 3 minute şi un pic, iar sportiva pietreană s-a situat sub acest prag, ceea ce îi permite să spere la un rezultat bun şi la Arad, în competiţia copiilor cu vârste între 10 şi 12 ani. Tot la Bacău, Ana Maria Ştefură a ieşit pe locul 5 în proba de 50 de metri spate, cu timpul de 41,27 secunde, a fost a zecea la 50 de metri bras, a 11-zecea la 50 de metri liber şi a 12-a la 50 de metri fluture. „A fost un concurs destul de bun, însă din păcate am avut ceva emoţii înainte de startul probelor. Sper să mă stăpânesc pe viitor şi sper să înot mai bine la Arad”, a spus sportiva de 11 ani a clubului Delmadi. „Faţă de anul trecut, când venea în primele 30, Ana Maria Ştefură a făcut un salt consistent, atât ca evoluţie cât şi ca timpii scoşi. Este un copil foarte talentat, dar în acelaşi timp şi emotiv. Trebuie să depăşească această barieră psihică şi dacă va reuşi va ajunge şi mai sus. Eu am încredere în ea şi o ajut să fie cea mai bună”, a completat şi antrenorul Adi Zaharia.

Ediţia a treia a „Cupei Delmadi”

Clubul de nataţie Delmadi din Piatra Neamţ va organiza în perioada 4 – 5 aprilie, cu o săptămână înainte de sărbătorile de Paşte, cea de-a treia ediţie a cupei cu acelaşi nume. Ediţia din acest an va fi doar pentru sportivii de la performanţă şi avansaţi, iar până acum, la competiţie, şi-au anunţat prezenţa aproximativ 250 de concurenţi din mai multe oraşe ale ţării, inclusiv Bucureşti şi Turda. Cei care vor urca pe podium vor primi cupe, diplome, medalii şi premii speciale din partea organizatorilor şi, în premieră pentru un concurs de asemenea nivel, cei mai buni sportivi vor primi şi premii în bani. „Am decis ca în acest an să organizăm competiţia doar cu cei mai buni din ţară, performanţă şi avansaţi. Dar chiar şi aşa, avem deja multe solicitări din partea cluburilor din ţară, pentru că vom avea premii atractive, inclusiv în bani, şi asta îi va stimula şi mai mult pe participanţi. Mulţumim sponsorilor, Dinamic 92, PNI, Dolinex, Sineuro şi Medasimpex pentru susţinere, dar şi partenerilor, DJST Neamţ, Frutti Frash Fălticeni, Perla Invest, Grand Hotel Ceahlău şi Tia Conf, pentru că ne vor ajuta în organizarea competiţiei. Clubul nostru va fi prezent cu mulţi sportivi la Cupa Delmadi şi aştept multe medalii din partea lor”, a spus Adrian Zaharia, preşedintele clubului Delmadi.

Ambiţii mari pentru Delia Zaharia

Cupa „Delmadi” de la Piatra Neamţ va fi primul concurs din 2015 la care va participa Delia Zaharia, cea mai titrată înotătoare a clubului Delmadi. Eleva antrenorului Adrian Zaharia, în vârstă de 13 ani, va concura, începând cu acest an, la cadeţi, alături de colega Lidia Guiaş, care se pregăteşte în capitală. Cupa Delmadi va fi şi un concurs pregătitor pentru etapa regională de la Bacău, din perioada 17 – 19 aprilie, unde Delia Zaharia are ca obiectiv medalii de aur la mai multe probe şi calificarea la finalele rezervate cadeţilor, care anul acesta vor avea loc la Cluj Napoca, în aer liber, din perioada 16 – 19 iulie. „Mă bucur în primul rând că Delia este foarte bine din punct de vedere fizic. S-a pregătit perfect de la începutul anului şi vreau ca la categoria ei de vârstă să fie o concurenţă acerbă între ea şi colega Lidia Guiaş de la Bucureşti. La Bacău vreau să se lupte amândouă pentru aur şi argint şi nu îmi fac probleme că nu va reuşi baremul pentru naţionale. Este un an important pentru clubul nostru, vreau confirmări din partea Deliei, dar şi a celorlalţi sportivi, şi sper să avem rezultate pe măsură”, a declarat Adrian Zaharia.