Cinci vieți riscate de un tânăr băut la volan

24/10/2016

alcool-la-volanCinci tineri au fost răniți, după ce prietenul care conducea mașina a pierdut controlul și s-a izbit de un trunchi de copac.

Tinerii se întorceau spre casă, după ce petrecuseră noaptea de sâmbătă spre duminică la un club, iar șoferul a fost atât de iresponsabil, încât a consumat alcool. A condus cu viteză și într-o curbă, în afara localității Tazlău, a ieșit de pe șosea și s-a oprit cu mașina într-un copac. Polițiștii care au ajuns la locul accidentului au stabilit că tânărul de la volan avea peste 0,40 concentrație alcoolică. „În noaptea de 22 spre 23 octombrie 2016, la ora 3:45, polițiștii rutieri au intervenit la sesizarea privind producerea unui accident rutier în afara localității Tazlău. Din primele cercetări efectuate, se pare că în timp ce un tânăr de 21 ani, din Balcani, conducea un autoturism pe DJ 156A, având direcția de mers spre Bacău, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile unui sector de drum în curbă la dreapta și a părăsit carosabilul, după care a intrat în coliziune cu un trunchi de copac“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Șoferul și cei patru prieteni, cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, toți din Frumoasa, județul Bacău, au fost răniți.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a indicat o valoare de peste 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. (C.I.)