Ciclopul Străzilor: ECHIPAMENTUL RADAR CARE NU IARTĂ NIMIC

18/06/2018

21 de permise ridicate în două ore, între Piatra Neamţ şi Costişa
Şoferii care trec prin Neamţ nu mai au nici o şansă să scape de radarul Poliţiei:
Din  luna iunie a acestui an, Serviciului  Rutier Neamț   are  în dotare unul dintre cele mai performante echipamente din dotarea poliției rutiere, informează comunicatul de presă al IPJ Neamţ.
Este vorba despre un echipament radar,  tip TruCAM, ce are cameră video HD  și sistem de măsurare a vitezei cu laser.
Aparatul stochează atât înregistrări video cât și fotografii ale abaterilor înregistrate conținând detalii precum data, ora, poziția GPS, marca mașinii și numărul de înmatriculare.
De asemenea, TruCAM poate măsura într-un timp foarte scurt viteza mai multor autovehicule, indiferent de tipul lor (autocamioane, autoturisme sau motociclete).
Astfel,  în decurs de numai  2 ore, cu acest tip de echipament, pe sectorul de drum DN 15 Piatra Neamț – Costișa  (sector de drum cu risc accidentogen ridicat), au fost aplicate 43 de sancțiuni  contravenționale și au fost reținute 21 de permise de conducere pentru depășirea limitei de viteză cu mai mult de 50 km/h.
Cum respectivul drum este cel mai scurt către destinaţia Bacău şi dincolo de Bacău, vineri, în condiţii de plin trafic, noul echipament a avut ce înregistra.
„În ziua de 15 iunie a.c., între orele 12.00-16.00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au acționat cu aparatul radar TruCAM, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru nerespectarea normelor rutiere privind  viteza de deplasare pe drumurile publice.
Reamintim conducătorilor auto faptul că,  depășirea cu mai mult de 50 km/h  a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic, constituie contravenție ce este sancționată cu amendă din clasa IV de sancțiuni (9 – 20 puncte amendă) – sancțiune principală  și aplicarea         sancțiunii complementare  a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 zile”, spune comuniactul IPJ.

2 Comentarii la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Mihai 18/06/2018 la 14:17 - Reply

    Sunt curios daca prin achizitionarea acestui echipament politia va face sa se reduca numarul de accidente sau daca nu cumva acesta va creste….

  2. Gogu 20/06/2018 la 20:11 - Reply

    Faceți drumuri și veți vedea că problemele dispar,dacă nu mumai disconfort și nervi de ambele părti

Lasa un comentariu