Chitic trebuie să se retragă din fruntea PNL Piatra Neamţ

25/06/2018
  • După ultimele declaraţii făcute de Orban, Dragoş Chitic ar trebui să plece şi să lase un PNL moral

 

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, referitor la achitarea de către instanța supremă a liberalului Dan Motreanu şi a fostul consilier prezidenţial George Scutaru, că cei doi s-au retras din funcții, atunci când a început urmărirea penală, PNL fiind un partid moral, precizează pe surse.ro.

Chiar preşedintele partidului Orban, s-a retras din funcţii şi din orice candidatură pentru a nu compromite PNL: “Și Dan Motreanu, și George Scutaru, și Vasile Blaga și eu, în momentul în care a început urmărirea penală împotriva noastră, ne-am retras din funcțiile de conducere pe care le aveam și nu am mai candidat pentru alte funcții publice”.

Ei bine, asupra primarului Dragoş Chitic şi implicit preşedinte al PNL Piatra Neamţ, DNA a început urmărirea penală, ceea ce îl face pasibil de declaraţiile şefului de partid, şi, după cum se ştie, cuvântul şefului e ordin. Sau nu?

Dragos Victor Chitic, primarul liberal din Piatra Neamt, a fost trimis în judecată de DNA, anul acesta impreuna cu alte persoane într-un dosar privind un schimb de terenuri prin care municipiul ar fi fost prejudiciat cu aproape 1,1 milioane lei.

In rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

In perioada 20-28 ianuarie 2010, inculpaţii Chitic Dragos Victor (…)cu încalcarea dispozitiilor legale, a semnat şi avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de către Consiliul local Piatra Neamt, a unei hotarari prin care a fost inventariată, la o valoare mult diminuată, o suprafaţă totala de 21.055 mp teren de pe raza municipiului.

Dar el nu vrea să se retragă.

Ludovic Orban, referindu-se din nou la penalii partidului (achitaţi sau nu), a adăugat: „Vreau ca oamenii să rețină acest lucru și să înțeleagă că PNL este un partid moral, un partid care respectă integritatea în funcția publică și care a acționat consecvent în această direcție. Eu mă bucur pentru colegii mei că instanța a decis că sunt nevinovați. De altfel, am avut această convingere în privința colegilor mei”, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul Biroul Executiv al partidului, care s-a desfășurat la Parlament.

Pe fondul declaraţiilor făcute de preşedintele PNL la nivel naţionl, se pune întrebarea de ce Dragoş Chitic nu se conformează şi nu pleacă din „funcţiile de conducere” aşa cum a spus Orban.

Ori primul liberal al ţării este dezinformat de  Dragoş Chitic, ori îl leagă de el o mare relaţie de prietenie, care e mai presus de valorile partidului, sau Dragoş Chitic e chiar mai puternic decât Orban, Dumnezeu cine ştie cum. Pentru că nu doar că nu-i pasă lui Chitic ce zice preşedintele său referitor la moralitatea PNL-ului în  materie penală. În week-end s-a afişat copios cu fratele Ludovic în tot oraşul, apoi a pus pozele pe reţelele de socializare. Să vedem dacă-i mai dă cuiva mâna să-i spună lui Chitic să se retragă elegant din PNL-ul moral, chiar dacă este urmărit penal.

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. Liviu 26/06/2018 la 7:36 -

    Asta e politica…Dar cu moralitatea in politica nu prea cred ca exista…