La aproape un deceniu de la deschiderea Centrului social-educativ „Popasul iubirii milostive” din Săvineşti, părintele Petru Munteanu a organizat o procesiune dedicată acestui eveniment.
Părintele paroh Petru Munteanu, care este şi directorul filialei Săvineşti a Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă”, a oficiat, zilele trecute, Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinţii Voievozi”-Săvineşti, împreună cu un sobor de preoţi invitaţi la eveniment, după care a condus procesiunea, până la centrul social.
„Pentru noi, sărbătoarea Bunei Vestiri este un moment emoţionant, pentru că se împlinesc nouă ani de activitate neîntreruptă la Centrul social-educativ „Popasul iubirii milostive”. Ne-am rugat ca această cantină să fie un popas al Mântuitorului Hristos care este iubirea milostivă a vieţii noastre. Au trecut nouă ani de când credincioşii din parohia noastră, şi nu numai, au auzit de „Popasul iubirii milostive”. În prezent, 89 de copii servesc masa în fiecare zi în centrul parohiei noastre, cu sprijinul credincioşilor noştri. Noi ne dorim ca beneficiarii noştri să înveţe bucuria rugăciunii, a păcii, a împăcării şi a bucuriei, care vin din sufletul plin de prezenţa lui Dumnezeu. La acest ceas aniversar, ţin să vă mulţumesc pentru dragostea cu care aţi înconjurat acest proiect. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze acest proiect. Ne dorim ca iubirea milostivă să o transplantăm în cât mai multe puncte şi să avem cât mai multe proiecte îndrăzneţe. Nădăjduim ca la şcoala veche din Săvineşti să înfiinţăm un aşezământ social pentru bătrânii asistaţi. De asemenea, sperăm să înfiinţăm o grădiniţă cu program prelungit. Prin acest proiect dorim să semănăm lumina iubirii lui Dumnezeu în sufletele cele rănite, pentru ca vestea cea bună să ne vindece de însingurare şi de tristeţe”, a spus preotul paroh Petru Munteanu.
În anul 2005, Parohia „Sfinţii Voievozi” – Săvineşti a obţinut Centrul Social Polivalent intitulat sugestiv „Popasul iubirii milostive”, care deserveşte, în parteneriat cu Primăria Săvineşti şi Şcoala din Săvineşti, 89 de copii proveniţi din familii defavorizate.
Geanina NICORESCU