Cel mai bun concurs din carieră pentru Ana Maria Ștefură

25/04/2017

Etapa regională a Campionatului Național de natație, rezervată cadeților, care a avut loc la finele săptămânii trecute la Bacău, a reprezentat cel mai bun concurs din carieră pentru tânăra și talentata sportivă Ana Maria Ștefură de la CS Delmadi Piatra Neamț. În vârstă de 13 ani, eleva antrenorului Cătălin Stan și a antrenorului coordonator Adrian Zaharia a cucerit numai puțin de 5 medalii la o competiție națională, dintre care una de aur, două de argint și două de bronz. Bilanțul este unul foarte bun, dacă ținem cont că fiica fostului mare jucător de volei Ștefan Ștefură a concurat în 6 probe la întrecerile de la Bacău, iar în 5 dintre ele a reușit să urce pe podium. Cu o experiență destul de bogată la competițiile naționale, cu peste 2 ani de pregătire și antrenamente în spate, Ana Maria Ștefură a lăsat deoparte toate emoțiile adunate de-a lungul timpului și a început în forță etapa regională de la Bacău, iar vineri, în prima zi de concurs, a reușit să obțină prima medalie, bronz în proba de 100 de metri fluture, cu timpul de un minut, 16 secunde și 72 de sutimi. Rezultatul din prima probă i-a dat și mai multă încredere tinerei sportive de la CS Delmadi, care ulterior, în cea de-a doua reuniune a cucerit alte două medalii. A fost argint în proba de 100 de metri liber, cu timpul de un minut, 06 secunde și 45 de sutimi, și bronz în una dintre cele mai grele probe ale acestui sport, cea de 200 de metri mixt, unde se înoată toate cele 4 stiluri. Aici, Ana Ștefură a înregistrat un timp de două minute, 44 de secunde și 50 de sutimi, rezultat cu care s-a calificat în prima fază a naționalelor de cadeți din vară. O altă medalie de argint a fost obținută în proba de 100 de metri spate, unde Ana Ștefură a fost foarte aproape de cea mai strălucită medalie, dar a fost întrecută de o sportivă de la Galați, Elena Sălăvăstru. Câștigătoarea a înotat cu timpul de un minut, 18 secunde, 08 sutimi, în timp ce înotătoarea pietreancă a înregistrat un timp de un minut, 18 secunde și 37 de sutimi.

Cea mai mare performanță la etapa regională de la Bacău a fost obținută într-o probă de anduranță, cea de 400 de metri liber, unde sportiva de la CS Delmadi a cucerit medalia de aur, cu timpul de 4 minute, 01 secunde și 43 de sutimi, după o cursă infernală, așa cum a descris-o și antrenorul coordonator, Adrian Zaharia, cel care a avut onoarea să facă premierea oficială la această probă. „A fost o cursă infernală, însă Ana Ștefură și-a arătat încă o dată calitățile pe care le are. Am spus de mai mult timp că este o sportivă foarte talentată, iar la acest concurs de la Bacău a demonstrat că poate. A fost un concurs foarte bun pentru ea, eu sunt extrem de mulțumit pentru ceea ce a realizat, pentru faptul că a obținut calificarea la etapa finală a naționalelor de cadeți din vară, și pentru că a confirmat. Felicitări pentru sportivă, pentru antrenori, pentru părinți, pentru întreaga echipă care se află în spatele ei, antrenor Cătălin Stan, instructor Alina Amăriuței și nutriționist Diana Artene. Suntem mândri că avem sportivi talentați la CS Delmadi, după ce copii au confirmat la naționalele de copii, tot de la Bacău, iată că a venit rândul Anei Ștefură să impresioneze din nou la un concurs național. Succes tuturor pe mai departe!“

Ana Maria Ștefură este a doua sportivă ca valoare de la CS Delmadi, după colega și buna ei prietenă Delia Zaharia, și va reprezenta clubul condus de Adrian Zaharia la etapa finală a Campionatului Național de cadeți din această vară, competiție care se va desfășura între 13 și 16 iulie la Târgoviște sau Oradea.

Fotbal

CSM Ceahlăul – LPS Piatra Neamț, azi în Cupa României

Astăzi sunt programate meciurile din etapa a patra a Cupei Românei, fază a competiției în care participă și CSM Ceahlăul, singura formație din eșalonul 5 fotbalistic, care va evolua în turul 4. În urma tragerii la sorți, trupa lui Toader Șteț va evolua în compania celor de la LPS Piatra Neamț, gruparea de pe ultimul loc din liga a patra. Meciul se joacă de la ora 17 pe terenul central de la stadionul Municipal și o are drept favorită la calificarea în faza superioară pe CSM Ceahlăul. Pietrenii au ajuns aici după ce au eliminat pe rând pe Viitorul Podoleni și Voința Dochia, în timp ce LPS Piatra Neamț se află la debutul în competiție. Celelalte partide programate în etapa a patra sunt, Steel-Man Târgu Neamț – Bradul Borca, Zimbrul Vânători Neamț – Speranța Răucești, Vulturul Costișa – Bradul Roznov, Voința Ion Creangă – Moldova Cordun și Cimentul Bicaz – Teiul Poiana Teiului. Unirea Dulcești și Flacăra Brusturi stau și sunt deja calificate în turul următor. Partidele au loc pe terenurile primelor formații, iar dacă va fi egalitate după 90 de minute, câștigătoarea va fi stabilită în urma celor două reprize de prelungiri sau a loviturilor de la 11 metri.

 

Volei

Super regal voleibalistic, duminică la Piatra Neamț

Sala Polivalentă din Piatra Neamț va găzdui duminică, pentru al doilea an consecutiv, turneul final al Cupei României la volei masculin și volei feminin. Federația de specialitate a hotărât ca partidele finale din cea de-a doua competiție majoră a voleiului românesc să aibă loc tot în orașul sub Pietricica, deoarece turneul din 2016 a fost foarte bine organizat și s-a bucurat de o prezență numeroasă a fanilor în cele două zile de concurs. Față de anul trecut, când în fiecare competiție au fost prezente 4 echipe, s-au jucat semifinale și finale, în 2017, la Piatra Neamț se vor disputa doar finalele în competiția feminină, respectiv masculină. Astfel, în finala Cupei României la feminin, față în față vor fi Alba Blaj, campioana României, și Știința Bacău, iar la masculin, partenere de întrecere vor fi Arcada Galați și Municipal Zalău. Dintre aceste 4 grupări, doar Municipal Zalău își poate apăra trofeul cucerit anul trecut, întrucât la feminin, deținătoarea cupei, CSM Târgoviște, a fost eliminată în semifinale de Știința Bacău. Dacă la fete există o favorită certă, Alba Blaj, cea mai puternică formație din România în ultimii 3 ani, finala masculină pare una echilibrată, între două echipe apropiate valoric, Arcada Galați și Municipal Zalău. Cele 4 combatante vor ajunge vineri la Piatra Neamț, iar sâmbătă, fiecare dintre ele au programate antrenamentul oficial dinaintea meciurilor, antrenamente care vor dura o oră și jumătate. Sâmbătă, de la ora 14, primele care se vor pregăti în arena pietreană vor fi fetele de la Bacău, de la ora 15.30 va urma rândul celor de la Alba Blaj, de la ora 17 au antrenament băieții de la Arcada Galați, iar de la ora 18.30 cei de la Municipal Zalău. Prima finală este cea feminină, duminică de la ora 14, Știința Bacău – Alba Blaj, iar finala masculină se joacă în aceiași zi, de la ora 18. Intrarea în sala Polivalentă este liberă, iar organizatorii așteaptă cât mai mulți spectatori la cele două finale.

„Suntem mândrii că federația a ales tot municipiul Piatra Neamț pentru găzduirea turneului final al Cupei României, pentru că la noi există una dintre cele mai moderne săli din România. De aceea este important ca iubitorii voleiului din oraș să știe de acest mare eveniment, iar noi pietrenii, trebuie să privim acest eveniment cu mare bucurie. Trebuie să fie o onoare faptul că am fost aleși noi, pentru că alte multe orașe din țară și-ar fi dorit să organizeze astfel de finale, unde vine crema voleiului românesc, adică cele mai tari echipe din România. Sperăm să promovăm cât mai bine evenimentul și așteptăm și autoritățile locale, respectiv cele județene să fie prezente la meciuri. Nu am nicio favorită, cei mai buni să câștige, dar important pentru noi este să avem parte de un regal voleibalistic“, a declarat Vasile Ouatu, președintele de onoare de la VC Unic, unul dintre organizatorii turneului.

Finalele Cupei României la fete și băieți vor încheia sezonul voleibalistic 2016-2017 și sunt organizate de federația de volei. Știința Bacău a ajuns în finală după ce a trecut de CSM Târgoviște, în timp ce Alba Blaj a eliminat în semifinale pe CSM București. La masculin, Arcada Galați a trecut de SCM Craiova, iar Municipal Zalău a eliminat pe Știința Baia Mare.