Cei mai buni 8 elevi din Neamț la limba română s-au calificat pentru olimpiada națională de profil

28/02/2017

Din cei peste 450 de elevi participanți la faza județeană a Olimpiadei de Limba Română, doar 8 vor ajunge să reprezinte județul Neamț la faza națională.

Maria Otilia Pușcașu, elevă la Colegiul Național „Roman Vodă“ (profesor la clasă Paul Alexandru) va reprezenta județul la naționala de română la clasa a V-a, iar la clasa a VI-a s-a calificat pentru etapa națională eleva Georgiana Alecsia Fărcășel, de la Colegiul Național „Roman Vodă“ (profesor la clasă Paul Alexandru). Eleva Ioana Alexandra Corduneanu (profesor la clasă Claudia Pădurariu) a devenit mândria Școlii Gimnaziale nr. 5 din Piatra Neamț, fiind singurul candidat calificat pentru etapa națională dintre cei 66 de concurenți de clasa a VII-a participanți la competiția județeană.

La clasa a VIII-a, singurul rezultat optim pentru calificarea la națională a fost obținut de o elevă a Școlii Gimnaziale Borlești. Este vorba despre Ana Anăstăsoaei (profesor la clasă Melania Elena Iliuță), care a obținut premiul I cu 117 puncte.

Bogdan Nicorescu, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Petru Rareș“ din Piatra Neamț (profesor la clasă Liliana Pistol), este singurul competitor calificat pentru etapa națională la categoria sa de vârstă, surclasându-și cei 49 de colegi prezenți la competiție printr-un punctaj de excepție.

Totodată s-au calificat Letiția Florea, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș“ Piatra Neamț (profesor Liliana Pistol); Teofana Verșanu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Petru Rareș“ Piatra Neamț (profesor la clasă Lucian Iordăchescu); Mihnea Bălici, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ Piatra Neamț (profesor la clasă Zâna Ioniță).

 

Geanina NICORESCU