Ceahlăul începe să se cristalizeze

17/02/2016

Ultimul amical pentru FC Ceahlău, 2-0 acasă cu Știința Miroslava, a arătat că primul 11-zece al formației din Piatra Neamțși lotul pentru partea a doua a campionatului începe să se cristalizeze. Jucătorii străini care au venit în această iarnă au început deja să se integreze în echipă și în sistemul tehnico-tactic propus de cei 3 antrenori, StefanoMaccoppi, DarioDigherași LidiChertic. Unul dintre fotbaliști străini care s-au adaptat destul de repede la formația din Piatra Neamț este tânărul fundaș italian Simone Napoli. În vârstă de 22 de ani, fundașul central a marcat în partida cu Miroslava primul gol în tricoul Ceahlăului, cel de 2-0, și este un jucător format la tineretul lui Juventus Torino. Înainte de a veni la Piatra Neamț, Napoli a mai trecut pe la AC Torino, a evoluat puțin în Argentina la Gimnasia La Plata și în Slovenia, la Nova Gorica. Napoli se află deja de 3 săptămâni la Piatra Neamț, unde a fost adus de impresarul Edward Ermacora, are o cotă pe piața de transferări de 200.000 de euro și vrea să confirme în fotbalul românesc încrederea pe care i-a acordat-o antrenorul StefanoMaccoppi.

„Sunt foarte mulțumit că am reușit să marchez primul gol în tricoul Ceahlăului. Sunt de asemenea mulțumit că cu fiecare zi care trece, echipa devine un grup tot mai unit, facem tot ce depinde de noi pentru a recupera și pentru a ne îndeplini obiectivul. Cu siguranță, jucând în linia defensivă alături de un jucător de asemenea calibru, este vorba de Cristian Ortega, un fotbalist cu mare experiență, este  mult mai ușor. Eu sunt un jucător mult mai tânăr decât el, ne ajutăm în teren, eu am numai cuvinte de laudă pentru el, pentru întreg compartimentul defensiv, mă simt foarte bine și țin să-i mulțumesc pentru că mă ajută să cresc. Sper că și el o să aibă ceva de învățat de la mine. Pot spune că m-am integrat rapid, sunt aici de 3 săptămâni, sunt mulțumit de felul cum m-au primit băieții, m-am acomodat foarte repede. La nivel atletic este foarte bine, sper să muncim în continuare la fel de bine, să avem rezultate la Ceahlăul, să facem un lucru bun și să ne îndeplinim obiectivele“, a spus Simone Napoli la finele amicalului cu Miroslava.

Napoli este unul dintre cei 5 jucători străini care au semnat în această iarnă cu trupa din Piatra Neamț, alături de Cerra, Ortega, Bambași Galan. Oficialii pietreni au dat garanții staff-ului tehnic că în perioada imediat următoare vor mai veni cel puțin 2 jucători noi.

Ieri, de la ora 15.30, galben-negrii au susținut un meci test pe teren propriu cu formația de ligă a patra, Teiul Poiana Teiului, iar sâmbătă vor juca în deplasare cu Gaz Metan Mediaș, în ultima partidă amicală înainte de reluarea campionatului, care va fi pe 27 februarie, în deplasare, cu liderul, Dunărea Călărași.

 

Adunarea Generală a Clubul Ecvestru Piatra Neamț

Vineri va avea loc Adunarea Generală a Clubului Ecvestru din Piatra Neamț, unde se va aproba și vota calendarul competițional pentru anul 2016, calendar întocmit deja în colaborare cu Federația Ecvestră Română. La evenimentul care va începe la ora 16 și care va avea loc la fosta cantină de la TCE 3 Brazi, vizavi de autogara Piatra Neamț, vor fi prezenți toți membrii din consiliul de administrație și de conducere al Clubului Ecvestru din Piatra Neamț. Un punct important pe ordinea de zi va fi aprobarea bugetului pentru cele 3 mari regaluri hipice din acest an și care se ridică la suma de 3 miliarde de lei vechi. Clubul Ecvestru și-ar dori ca din această sumă, un miliard de lei să fie acordat de către CJ Neamț, 500 de milioane de către CL Piatra Neamț, iar restul banilor vor veni din partea federației, a sponsorilor și a societăților agricole din județ, care de-a lungul anilor au susținut sau susțin activitatea ecvestră din baza hipică Virgil Bărbuceanu.

Primul mare concurs de călărie din acest an va avea loc în perioada 29 iunie – 3 iulie, ediția a treia a Festivalului Național Ecvestru „Stânca Șerbești“, etapa de Grand Prix și întrecerile probelor de dresaj.

Între 7 și 10 iulie va avea loc cea de-a 17-a ediție a Cupei Municipiului Piatra Neamț, Cupa Marsat, ajunsă la cea de-a patra ediție, și Cupa României la dresaj. În perioada 10-14 august, la Piatra Neamț se vor disputa întrecerile din cadrul finalei Campionatului Național la sărituri peste obstacole, pentru categoriile B, C, D, E și F, trofeul Virgil Bărbuceanu, ajuns la ediția a 12-a și ediția a opta a Cupei TCE 3 Brazi. Tot atunci se va desfășura și un concurs internațional, neoficial, cu participarea unor echipe din străinătate.

 

Volei Club este revelația returului

*Interviu cuConstantin Niță, directorul executiv al Volei Club Municipal LPS Piatra Neamț

Volei Club Municipal LPS Piatra Neamț este fără doar și poate revelația returului în divizia A1 de volei masculin. A luat punct sau puncte din toate cele 5 meciuri diputate, are 3 victorii aproape categorice în jocurile de pe teren propriu și este foarte aproape de realizarea obiectivului, rămânerea pe prima scenă. Mai mult, echipa din Piatra Neamț este singura care în actuala stagiune a luat puncte din ambele meciuri cu Municipal Craiova, liderul la zi și totodată cea mai puternică formație din campionat. De unde această transformare mult în bine față de prima parte a sezonului, în condițiile în care bugetul clubului este unul mic, de 1,5 milioane de lei, iar deocamdată contribuția din partea autorităților locale și județene este una aproape insignifiantă. CJ Neamț a aprobat un buget mai mic ca în 2015 pentru sportul din județ în acest an, iar în aceste condiții, echipei masculine de volei i-ar reveni o sumă modică, de doar 7%, bani insuficienți pentru a rezista într-un campionat cu destul de multe cheltuieli. La aceste întrebări ne va răspunde Constantin Niță, directorul executiv de la VCM LPS, cel mai vechi om din voleiul românesc, care de-a lungul anilor a reușit să aducă rezultate frumoase și performanțe notabile pentru voleiul și sportul din municipiul Piatra Neamț.

Reporter: Domnule Niță, mai sperați ca cei de la CJ să revină asupra bugetului aprobat pentru sport și să propună o rectificare pentru a aloca sumele pe care le doriți?

C.N.: Este impetuos necesar să se facă această rectificare, în caz contrar, VCM LPS Piatra Neamț se va retrage din campionat. Cred că și noi ar trebui să ne aliniem la fondurile alocate de CJ din celelalte județe, cum ar fi Suceava, cu 5 milioane de lei, Sălaj, cu 25 de milioane Dolj, cu 50 de milioane de lei etc. Se pare că și în județul Neamț avem un astfel de exemplu, adică de oameni care cunosc fenomenul sportiv. De exemplu primarul Laurențiu Leoreanu de la Roman, care a alocat pentru acest an un buget de 2,8 milioane de lei echipei feminine de handbal și 600 de mii de lei pentru formația de fotbal, Petrotub Roman.

Rep.: De ce bani ar avea nevoie echipa din partea autorităților pentru a-și desfășura activitatea așa cum trebuie pe parcursul unui sezon?

C.N.: De cel puțin 600.000 lei. Noi avem un buget anual de 1,5 milioane lei, iar contribuția celor două instituții, CJ și CL, ar trebuie să fie de minim 40%.

Rep.: Care este secretul succesului în acest retur?

C.N.: Mobilizarea exemplară a echipei, care a beneficiat de medicamentație și recuperare medicală la cel mai înalt nivel. De asemenea, contribuția antrenorului Nicu Buruș, ajutat de Ștefan Ștefurăși Marian Ionescu, care au creat la echipă o atmosferă propice pentru jocul de performanță.

Rep.: Poate VCM LPS până la finele sezonului regulat să ajungă în grupa valorică 5-8?

C.N.: Sunt șanse foarte mari, dar deocamdată noi avem obiectivul nostru, acela de a rămâne în divizia A1.

Rep.: Care este situația liberoului Alexander Vidakov?

C.N: Veștile din partea medicilor sunt destul de îmbucurătoare. Se pare că jucătorul sârb nu are probleme de menisc sau de ligamente, fiind doar o accidentare la rotulă. Vidakovși-a revenit și este apt pentru meciul de sâmbătă cu Caransebeș, unul foarte greu și impor