Ceahlăul a trecut la pas de Teiul Poiana Teiului

18/02/2016

amical3 Ceahlăul Piatra Neamț – Teiul Poiana Teiului 10-0 (6-0)

Ceahlăul Piatra Neamț a obținut cea de-a cincea victorie în partidele de verificare, după succesul de miercuri cu 10-0 repurtat în fața echipei de ligă a patra Teiul Poiana Teiului. Testul cu formația de pe locul 9 din eșalonul 4 fotbalistic a fost cel mai lejer pentru elevii antrenorului StefanoMaccoppi, care și-a permis să folosească în prima repriză juniorii din lot, dar și 2 fotbaliști veniți recent în probe la FC Ceahlăul. Este vorba despre Emmanuel Henry, un fundaș dreapta spaniol în vârstă de 25 de ani, și despre Marco, un fundaș de 21 de ani din Italia. Ambii au evoluat timp de 70 de minute pentru gruparea pietreană, iar tehnicienii nu s-au putut încă edifica asupra potențialului lor, în condițiile în care nici adversarul nu a pus prea multe probleme în joc.

Barb a fost căpitan pentru Ceahlăul, Drăghiceanu a jucat pe toată durata confruntării, iar din minutul 60 au fost introduși pe teren și titularii. De partea cealaltă, la echipa pregătită de Lucian Cozma a evoluat și Răzvan Gorea, fotbalist care în turul acestui sezon a jucat pentru Ceahlăul, dar care ulterior a renunțat la sportul de performanță și a preferat să plece la muncă în străinătate. Puștii Ceahlăului au avut mare poftă de joc în duelul de pe terenul sintetic și au deschis scorul în minutul 8 prin Nedelcu, care a înscris cu capul din plonjon din centrarea lui Pintilie. Amariei a făcut 2-0, în minutul 12, după ce l-a lobat pe portarul de la Poiana Teiului, iar același Nedelcu a majorat avantajul gazdelor la 3-0, după reușita din minutul 17. În minutul 27, Pintilie, servant la golurile 1 și 2, a înscris pentru 4-0, după un șut la colțul lung. Nedelcu și-a trecut în cont tripla, în minutul 31, după ce a fructificat pasa aceluiași Pintilie și a ridicat scorul la 5-0. Ceahlăul a avut 6-0 după primele 45 de minute, pentru că Drăghiceanu a înscris și el la ultima fază, cu un șut frumos din marginea careului mare.

După un scor de tenis la pauză, începutul părții a doua a fost ceva mai liniștit, asta și datorită faptului că principalul Maccoppi a început să schimbe treptat primul 11-zece. Primul după pauză a înscris Pintilie, în minutul 54, după un șut puternic de la circa 25 de metri, care a făcut 7-0. Pietrenii nu și-au menajat deloc adversarul și au făcut 8-0, în minutul 74, atunci când Mateiciuc a marcat cu un șut plasat de la circa 14 metri. Bambași-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, după reușita din minutul 84, atunci când a reușit o acțiune personală, a intrat în careu și l-a lobat pe nefericitul Bordianu. Ultimul cuvânt l-a avut de spus Margină, care a închis tabela la 10-0, în urma golului din minutul 87, și Ceahlăul a obținut astfel un succes categoric, cei drept în fața unui adversar mult inferior, care s-a apropiat rar de poarta gazdelor.

„Am făcut 6 partide, sunt mulțumit în sensul că atitudinea a fost cea corectă. Mai așteptăm câțiva jucători importanți, dar suntem mulțumiți și de materialul uman cu care în acest moment lucrăm. Cu siguranță atitudinea, sacrificiul și determinarea pentru a realiza obiectivul noi trebuie să le avem. Chiar și tinerii din lot, astăzi le-am permis să joace la toți, pentru că voiam să văd această atitudine“, a spus la final principalul StefanoMaccoppi.

Ceahlăul a abordat amicalul de miercuri cu Câmpianu – Henry, Olteanu, Smău, Marco – Amariei, Barb, Pintilie, Drăghiceanu – Lupei și Nedelcu, iar în partea a doua au fost folosiți Chelaru, Mitrofan, Napoli, Ortega, Cerra, Călin, Galan, Margină, Bambași Mateiciuc.

De partea cealaltă, antrenorul Lucian Cozma a început testul de la Piatra Neamț cu Bordianu – Trifan, Gorea, Sobariu, Corfu – Varea, Ungureanu, Honea, Nistor – Ilieșși Apostol, iar pe parcurs au mai intrat Negru, Rotariu, Șerban și Saia.

Amicalul cu Teiul Poiana Teiului a fost util pentru formația din Piatra Neamț, care sâmbătă va încheia seria meciurilor amicale în compania celor de la Gaz Metan Mediaș, echipă din seria a doua a eșalonului 2 fotbalistic. Partida se va juca de la ora 11 pe stadionul din Mediaș.

 25 februarie, zi importantă pentru FC Ceahlăul

Data de 25 februarie se anunță una foarte importantă pentru clubul de fotbal Ceahlăul, care va afla de la judecătorul sindic dacă planul de reorganizare a fost aprobat. Din cauza problemelor financiare, FC Ceahlăul a intrat în insolvență în vara trecută, iar oficialii clubului s-au legat de toate mijloacele legale pentru ca FC Ceahlăul să nu dispară.

Ioan Mironaș, directorul general de la FC Ceahlăul, a vorbit la finele partidei cu Teiul Poiana Teiului despre ceea ce va urma pentru echipă și despre situația actuală din fotbalul românesc. „Mare lucru nu s-a schimbat, dincolo de atitudine și dorințele noaste evident, foarte multe depind de momentul în care planul de reorganizare acceptat, aprobat de către creditori, va fi confirmat și de judecătorul sindic. Pe 25 februarie, acest lucru se va întâmpla, moment în care toată lumea va considera că lucrurile sunt clare, sunt limpezite, că FC Ceahlăul are evident un mare potențial și în acest moment orice i se poate întâmpla, în sensul benefic al cuvântului. Dacă vă referiți la faptul că multe echipe întâmpină probleme financiare și că e posibil să dispară pur și simplu, pot spune că e un lucru pe care îl regret. Mi-aș dori să nu retrogradăm, dar lucrul acesta făcut nu cu prețul morții sau dispariției unor cluburi, între care iată, unele cu mare tradiție, ci prin puterile proprii, prin valoarea prestațiilor pe care le putem oferi. Se pare că acea unică serie la liga a doua pentru sezonul viitor se va forma de la sine, mai degrabă prin jocul problemelor financiare cu care ne confruntăm, decât prin jocul propriu-zis de fotbal, care va conduce la anumite linii de clasament la finele sezonului. Știam, se zvonise între noi, cunoaștem în mare problemele cu care fiecare se confruntă, vezi cazul lui FC Brașov. Nu mai e o surpriză, indiferent din zona sau din partea care vin, atunci când se discută de mari probleme financiare. S-ar părea că ne apropiem cu pași repezi de un moment zero al fotbalului românesc, ar trebui să stăm cu toții la nivel național, să gândim bine ce ne dorim, noi ca națiune, referitor la sport, de sănătatea națiunii în general și de sportul de performanță în special, după care va urma să facem niște pași importanți și nu ușor de efectuat, pentru că totul depinde de mai ales, de cum politicul înțelege să rezolve problema“, a spus Ioan Mironaș.

 

Rezultat normal

Unic Piatra Neamț – Alba Blaj 0-3 (-10, -13, -18)

Voleibalistele de la Unic Piatra Neamț nu au reușit să producă surpriza în meciul cu Alba Blaj, din restanța etapei a 15-a a diviziei A1, și au pierdut cu 0-3 partida de miercuri, de pe teren propriu. Superioritatea formației campioană s-a văzut în toate cele 3 seturi, pe care le-a dominat în totalitate și pe care le-a câștigat într-o manieră categorică. Primul set a fost la discreția ardelencelor, care în cel de-al doilea tiebreack tehnic conduceau cu un neverosimil 16-4, iar la final a câștigat cu 25-10. Actul al doilea a fost și dominat de elevele lui Darko Zakoc, pe care și l-au adjudecat la 13. În setul 3, elevele pregătite de Mihaela Voivod au încercat să dea o replică mai bună și s-au ținut aproape de adversar până la 12-13. A urmat o serie de 6 puncte la rând luate de fetele de la Blaj, au câștigat setul la 18 și au obținut în final un succes facil la Piatra Neamț, după 63 de minute de joc. După victoria cu Unic, Alba Blaj a ajuns la 47 de puncte, din 48 posibile, și domină detașat competiția internă, în timp ce Unic, care nu avea în plan punct sau puncte din acest duel, a rămas cu 17 puncte și se menține în continuare pe poziția a opta în ierarhia internă. În runda a 17-a, Hambeleși compania vor evolua tot pe teren propriu, sâmbătă, cu Dinamo București, în timp ce campioanele de la Blaj vor juca tot în deplasare, cu Medicina Târgu Mureș.