* Salvările nu au putut ajunge la o cardiacă dintr-un sat izolat
Deşi pare incredibil, e cât se poate de adevărat. Sâmbătă seara, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Neamţ care se deplasa spre Băneasa, în Bozieni, spre domiciliul unei cardiace în criză de hipertensiune, a rămas împotmolit în noroi, aproape de sat. Salvarea a intrat într-o groapă cât toată lăţimea drumului şi acolo a rămas. Roţile s-au afundat în noroi de parcă ar fi fost pe nisipuri mişcătoare. Echipajul şi-a consultat şefii pentru a vedea ce e de făcut, cum ar putea ajunge la bolnava care făcuse un puseu de tensiune. În zonă a fost trimis echipajul EPA cu medic, mergându-se pe ideea că în timpul scurs, respectiv o oră, starea pacientei se putea înrăutăţi şi intervenţia unui doctor ar putea fi vitală. Salvarea a ajuns în zona unde s-a împotmolit prima ambulanţă, însă groapa de noroi şi apa care băltea au blocat accesul şi celui de-al doilea echipaj. Informată de această problemă care-i împiedica pe salvatori să ajungă la bătrâna suferindă, conducerea Serviciului de Ambulanţă a luat legătura cu autorităţile din zonă, pentru a rezolva într-un fel această situaţie, mai ales că ISU are în toate comunele serviciu voluntar de intervenţiepentru situaţii de urgenţă.
„Personal am mers într-acolo, ca să dau o mână de ajutor, cunoscând foarte bine zona afectată de căderile abundente de ploi din ultimele zile. Împreună cu şeful Serviciului de voluntari am mers în localitate, am reuşit să trecem de zona cu probleme, unde s-au adunat aluviuni după ploile abundente- de peste 55 litri pe metrul pătrat. E un teren în pantă, unde oricât pietriş am pune, la o ploaie mai serioasă se duce tot la vale. Am trecut de zona afectată, am mers la bătrâna în cauză, am luat-o şi am dus-o la ambulanţa care ne aştepta pe partea cealaltă”, ne-a relatat Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.
Astfel, după aproape două ore de chin, bolnava a ajuns pe mâinile cadrelor sanitare de la Salvare. Pacienta făcuse un puseu de hipertensiune. A fost stabilizată şi apoi transportată la spitalul judeţean, pentru mai multe investigaţii şi tratament.
În sat au rămas, însă, izolate, 53 de familii. Când ninge abundent, satul rămâne rupt de lume, fiind situat după o pădure, la 12 kilometri de satul din centru, la cota cea mai înaltă a comunei. Ieri, primarul promitea că drumul cu probleme va fi pietruit. „Să se retragă un puc apa şi intervenim; avem pregătite 25 de camioane de piatră pentru porţiunea aceea de drum. Cu balastru ne-am lămurit. Vine apa şi-l duce la vale. Acum o să punem piatră mai mare, ca să nu mai avem probleme”, a subliniat primarul Grumezescu.
Mai bine mai târziu decât niciodată…
Geanina NICORESCU
DOINELE te laudai cu putin timp in urma ca te-a infiat Ponta cu PSD-ul,pacat ca in 20 de ani in fruntea comunei n-ai stiut sa faci un proiect,poate macar de acum incolo.Atunci ai putea sta si tu cu fruntea sus in fata alegatorilor
cel din urma va fi cel dintai