Ce s-a întâmplat în Primăria Piatra Neamț: Deputatul Ioan Munteanu rupe tăcerea!

04/05/2015

ioan munteanuPlec de la declaraţiile unor lideri PNL care au strigat: “Am câștigat Primăria Piatra Neamţ!!!”. Dacă vorbesc despre funcţia de primar interimar (deţinută de domnul Chitic) e nerelevant , deoarece tot el ocupa acest scaun.

Funcţia aceasta nu se câștigă doar cu votul a 12 pietreni. Asta înseamnă aroganţă și obrăznicie. De fapt, PSD i-a ajutat să aibă candidatul  pentru 2016 la Primăria Piatra Neamt  prin înscrierea în noul PDL a domnului Chitic (candidat pe care nu-l aveau până la acel moment). Să vedem dacă nu se vor răzgândi ,până în iunie 2016, în privinta persoanei.

Revenind la vot…

PSD e obligat astfel să înţeleagă că alianţele politice trebuie mult mai bine chibzuite. Ele trebuie să însemne parteneriate adevărate, bazate pe comunicare, încredere și respect reciproc. Parteneriate între organizaţii de partid și nu între indivizi. Atunci când stabilești un lucru de comun acord, așa să rămână!  Pare destul de greu, dar acesta este modul în care se va face politică în viitor.

Pentru organizaţia municipală Piatra Neamt cele întâmplate  înseamnă o bună lecţie primită cu un an înainte de alegeri.  Se spune că a fost sacrificată doamna Aurelia Simionică. Nici vorbă! Dânsa a aflat doar care este relatia adevărată în politică și că trebuie schimbată unitatea de măsură în a aprecia cuvântul unor politicieni. Îi voi fi alături și vom demonstra că organizaţia PSD Piatra Neamt va fi cea căutată și nu noi vom fi cei care au nevoie de PDL-iști.

Sper ca la alegerile din 2016 pietrenii să-și amintească de “binele” făcut în anii de guvernare de către PDL, adică noul PNL: tăieri de pensii, salariii, îndemnizaţii, dezbinare si sărăcie. Vom avea grijă să le reamintim mereu toate aceste lucruri.

În concluzie: PSD Neamţ, organizaţia municipală Piatra Neamţ trebuie să înveţe ceva din această întâmplare și să găsească cele mai sigure soluţii. Orice decizie care se ia trebuie să fie gândită în cele mai mici detalii deoarece fiecare amănunt contează. Vorba să fie vorbă, fapta să fie faptă!

Așadar, PSD este în opoziţie în administraţia locală a orașului Piatra Neamţ. Mă îndoiesc că noii PDL-iști vor face mai multe lucruri ca să-i mulţumească pe locuitorii orașului.

Ioan Munteanu