Cazuri cu toptanul în weekend, la Spitalul Judeţean

21/11/2017

Strivit de copac, târâit de cal…
În weekendul care tocmai s-a încheiat, la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Piatra Neamţ a fost ca pe front. Au fost consultaţi aproape 400 de pacienţi cu leziuni provocate prin accidente rutiere ori casnice, agresiuni (8), culminând cu victimele alcoolului, 18 la număr. În trei cazuri foarte grave, de stop cardio-respirator, cadrele medicale au trebuit să aplice manevre de resuscitare, acestea fiind reuşite.
Unul dintre cele mai grave cazuri a fost cel al unui bărbat din Timişeşti-Dumbrava, care a trebuit transferat la Clinica de Neurochirurgie Iaşi. Pacientul, în vârstă de 34 de ani, a suferit fracturi costale şi de coloană, fiind strivit sub greutatea unui copac pe care-l doborâse fără să calculeze corect traiectoria trunchiului doborât.
Un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Roman, a ajuns la spital după ce a căzut de pe foişor, unde efectua nişte reparaţii. Omul a căzut de la aproximativ 3 metri, iar în urma impactului cu solul a suferit policontuzii şi fractură de femur drept. A fost preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la Compartimentul de Primiri Urgenţe din Spitalul Municipal Roman.
Tot din seria „au căutat-o cu lumânarea”, face parte şi isprava unui tânăr de 24 de ani, din Borleşti, care, beat fiind, a căzut din căruţă după ce a dat bice calului, şi apoi a mai şi fost târâit de cal. A fost preluat de un echipaj cu asistent medical şi dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, unde medicii l-au diagnosticat cu traumatism cranian deschis, teporo-parietal şi traumatism coloană cervicală.
Geanina NICORESCU