Căutat de poliţişti după ce şi-a aruncat tatăl de la etaj

25/02/2018

Un bărbat în vârsă de 30 de ani, din municipiul Roman, bănuit că în după – amiaza zilei de 23 februarie şi-a aruncat de la balcon tatăl septuagenar, a fugit de la domiciliu şi a fost dat în urmărire de către poliţişti. În cădere de la etajul III, bătrânul a avut norocul să cadă pe o copertină de la etajul I, astfel încât nu a suferit leziuni majore, fiind în afara oricărui pericol.
“Din momentul confirmării faptei și a preluării anchetei de către procurorul criminalist, mai multe echipaje de poliție au fost mobilizate pentru depistarea celui în cauză, care se sustrage urmării penale. Bărbatul se numește VÂRGOLICI  CĂLIN  CĂTĂLIN, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Roman, iar semnalmentele acestuia au fost diseminate către toți polițiștii fiind efectuate activități de căutare la nivelul județului Neamț”, a declarat Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.
Oamenii legii au dat imediat semnalmentele persoanei căutate: înălțimea 1,80 metri, circa 85 kg, constituție atletică, nebărbierit, fața avală, ochi căprui, păr negru, vorbirea normala. Bărbatul fusese văzut ultima dată îmbrăcat cu o geacă de piele neagră și pantaloni negri. A fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră. Sâmbătă seara, suspectul a fost depistat și reținut în localitatea Borsec, dn județul Harghita. Polițiștii din județul Neamț l-au preluat sub escortă şi l-au condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, pentru audiere. Există şi o filmare video în care se vede cum bătrânul se ţinea cu o mână de pervazul geamului, iar fiul său pare că i-a disprins mâna, provocându-i căderea de la etaj.
Geanina NICORESCU