Câştigătorii pe judeţ în concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa”

isu 1Faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative pentru elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa” s-a desfăşurat miercuri, 20 mai, pe stadionul municipal „Ceahlăul” din Piatra – Neamţ. De la fazele locale s-au calificat 22 de echipaje de elevi de gimnaziu şi liceu, care s-au aliniat la startul competiţiei cu tematică de protecţie civilă.

Concurenţii au trecut prin două probe, una teoretică şi una practică. La final, podiumul a fost format din:

Echipele de gimnaziu:

-Şcoala Gimnazială „Pr. Ghe. Săndulescu” Dragomirești – locul I

-Şcoala Gimnazială „Vlad Dănulescu” Pâncești – locul II

-Şcoala Gimnazială „Calisttrat Hogaș” Roman – locul III

Echipele de liceu:

-Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca – locul I

-Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman – locul II

-Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Tîrgu Neamț – locul III

Echipajele care au obținut locul I merg la faza interjudețeană ce se va desfășura în municipiul Bacău, în luna iunie. Aceste concursuri au caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul protecţiei civile şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

„Competiţia s-a desfăşurat în condiţii deosebit de performante ale gazonului sintetic de la Stadionul Municipal „Ceahlăul”, care au contribuit la siguranţa probelor. Întrecerea a fost organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ și Filiala „Crucea Roșie” din județul Neamț. În ceea ce priveşte acordarea cupelor și a premiilor, acestea au fost oferite cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ şi a unui sponsor care au dorit să încurajeze tânăra generaţie în ceea ce priveşte formarea unui comportament preventiv. Toţi concurenţii merită felicitări”, a declarat colonelul Ioan Niţică, şeful ISU Neamţ.

Profesorii îndrumători au asigurat selecţionarea şi pregătirea celor mai buni elevi din cadrul unităţilor de învăţământ pe care le-au reprezentat. Membrii echipajelor au demonstrat o bună pregătire teoretică şi practică şi faptul că au formate deprinderile necesare modului de folosire a mijloacelor de protecție individuală și acordării primului ajutor, precum și cunoașterea măsurilor de protecție, comportare și intervenție adecvate factorilor generatori de situații de urgență.

Cristina Iordache