Casei de Pensii Neamţ i-au fost repartizate doar 977 de bilete de tratament din cele aproape 60.000 alocate pe ţară

14/03/2018

Casa Județeană de Pensii Neamț a primit pentru anul acesta, în vederea valorificării, un număr de 977 bilete de tratament la unităţile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “TBRCM” SA pentru toate cele 19 serii de tratament ale anului 2018, din cele 59.527 tichete asigurate, la nivel naţional, pentru toate casele de pensii din ţară.
“Prin publicarea în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 128 din 9 februarie 2018 a H.G. nr. 39/2018 au fost reglementate regulile de stabilire a numărului biletelor de tratament balnear pentru anul 2018, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice. Astfel, pentru anul 2018 va fi asigurat în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice un număr maxim de 59.527 de locuri la tratament balnear ce vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. Subliniem că distribuirea biletelor de tratament balnear, menționate în HG nr.39/2018, se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii. Astfel, Casa Județeană de Pensii Neamț a primit pentru anul acesta, în vederea valorificării, un număr de 977 bilete”, ne-a transmis conducerea CJP Neamţ, prin Biroul Comunicare, Relaţii Publice.
La numărul de bilete prevăzut în unităţile de tratament balnear proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice (TBRCM) se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2018, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alţi operatori economici interesaţi, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcţie de preţurile ofertate pe bilet.

Geanina NICORESCU