Case pe jar, proprietari păgubiţi

12/03/2018

Duminică, trei familii au suferit pagube mari după ce locuinţele le-au fost afectate de incendii.
În jurul orei 10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la locuința unui sătean din Bahnişoara, comuna Bahna. La locul evenimentului s-au deplasat zece subofiţeri cu două autospeciale de stingere şi o autospecială SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Au ars bunuri casnice aflate în bucatarie, televizor, radio și mobilier precum și acoperisul din astereală lemn pe o suprafață de aproximativ 16 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,jar cazut din sobă”.
Pe la ora 20, pompierii au avut o nouă intervenţie la o casă, de astă dată în comuna Grumăzești, sat Curechiștea. La locul evenimentului s-au deplasat șapte subofiţeri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț. Au ars bunuri casnice, tamplarie din lemn aferentă locuinței și acoperisul din lemn. În acest caz flăcările au izbucnit de la sistemul de gătit amplasat necorespuzător de materiale combustibile.
Un alt incendiu, la care s-a intervenit concomitent cu cel de la Grumăzeşti, a fost localizat în săvineşti. La acest incendiu s-au deplasat zece subofiţeri cu două autospeciale de stingere şi un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ. În urma evenimentului a ars acoperișul bucatariei pe o suprafață de 40 metri pătraţi. S-au deteriorat tavanul bucătăriei confecționat din gips carton, obiecte mobilierul de bucătărie și documentele personale ale propierarului. Se pare că flăcările au izbucnit de la coşul de fum neprotejat termic de materiale combustibile.
Geanina NICORESCU