Case în flăcări

16/03/2016

Foc isuBucătăria de vară din gospodăria unui localnic din Miron Costin a luat foc de la un scurtcircuit. Pompierii romașcani au fost chemați, duminică dimineață, să stingă incendiul care cuprinsese acoperișul. Șase militari cu o autospecială de stins incendii au acționat și în circa o jumătate de oră au lichidat flăcările, care au mistuit 20 kg de materiale textile și din carton bituminat din podul bucătăriei și circa 8 mp din acoperiș.

Duminică seara, pompierii romașcani de la Poienari au intervenit la stingeerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Dagâța, Iași. „La locul indicat s-au deplasat patru subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari cu o autospecială de lucru au apă și spumă și au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe interiorul coșului de fum. La eveniment s-au deplasat și membrii SVSU Poienari și Dagâța“, a precizat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

O casă din Dumbrava Roșie a luat foc, vineri seara, cel mai probabil de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată. Zece subofițeri  din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au ajuns la locul dezastrului. „Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, după operațiuni ce au durat o oră. Au ars bunurile din interiorul camerei și acoperișul casei, construit din astereală din lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spații închise (lumânare)“, a mai spus ofițerul de presă.

La intervenție au mai participat doi membri ai SVSU Dumbrava Roșie și cinci localnici.

Sâmbătă, aproape de miezul nopții, pompierii au fost chemați la Cândești, unde, din cauze inexplicabile, ardea un stog de fân din grădina unui localnic. Șase militari pietreni au acționat cu o autospecială de stins incendii, alături de membrii SVSU Cândești și Roznov cu o autospecială și au stins incendiul în limitele găsite, după aproape o oră. Cauza probabilă a incendiului este acțiunea intenționată, după cum au stabilit pompierii la finalul operațiunii.

Cristina IORDACHE