Casa și anexele făcute scrum, proprietarul bătrân dus la spital

06/12/2016

ambulantaJarul încă nestins, din sobă, depozitat prea aproape de grajd, a provocat un dezastru în gospodăria unui localnic din comuna Săbăoani. Flăcările au cuprins pe rând acoperișurile a trei anexe, aflate una lângă alta, și de acolo incendiul s-a propagat la casă.

Pompierii au fost chemați prin apel la 112 duminică, 4 decembrie, la ora 16:24, spre locul solicitării deplasându-se 11 subofițeri cu două autospeciale și un echipaj SMURD de la Detașamentul de pompieri din Roman. „Militarii au fost ajutați de 5 membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Săbăoani. Au ars locuința și acoperișurile a trei anexe, în suprafață de 130 mp, un metru cub de lemn și bunuri“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Proprietarul casei a suferit un atac de panică și a fost transportat de echipajul SMURD la Centrul de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului municipal Roman.

Militarii au stabilit că incendiul a fost provocat de jarul nestins depozitat în apropierea materialelor combustibile.

Această nenorocire vine după alte trei incendii din week-end: unul la firma de prefabricate din lemn de la Costișa unde a ars hala și toate utilajele de la scânteile purtate de vânt de la centrala termică, unul la o garsonieră de la etajul II din Blocul Turn Unic din Piatra Neamț, de la un scurtcircuit și altul la „Grădina de vară“ din Piatra Neamț, tot de duminică, flăcările mistuind acoperișul restaurantului de pe strada Petru Rareș, iar cauza nefiind stabilită încă și urmând să se facă o expertiză tehnică.

Cristina IORDACHE