Casa de Vacanta: 3 idei de amenajare cu bani putini

10/06/2019

Visezi de mult timp la o casă de vacanță, ai și o bucată de pământ de la bunici, dar nu ai bani mulți de investit? Nu trebuie să renunți la acest vis. Un loc în care să scapi vara de arșița căldurii, iar iarna să te bucuri de zăpada îți poate aduce multe beneficii. Iar relaxarea și starea de bine sunt două motive pentru care ar trebui să te gândești serios să începi construcția visului tău.

Dacă nu ai o bucată de pământ e bine să știi că în mediul rural, prețul de achiziție este mic. Asadar, nimic nu îți mai stă în cale. Poate doar temerile din mintea ta, de care trebuie să scapi urgent. E mai greu până începi.

Uite și câteva sfaturi care îți vor fi de ajutor pentru a-ți restrânge bugetul de amenajare:

  1. Apelează la o firmă care să îți construiască o casă de lemn în  maxim 3 luni de zile. Sunt o mulțime de astfel de oferte pe piață, iar prețul diferă în funcție de complexitatea proiectului. Tu trebuie să te ocupi de fundație, iar cei cu care ai decis să colaborezi îți vor trimite căsuța. De cele mai multe ori, transportul  acesteia este gratuit! Prețul unei astfel de case din lemn variază între 450 și 700 de lei pe m.p la sol, în funcție de dotări. Tipul de tablă folosit la acoperiș, modul de tratare a lemnului, geamuri termopan sau simple, obloane etc. O casă de 30 de mp, realizată din lemn de brad, cu un termen de execuție de 30 de zile pornește de la 3500 de euro.
  1. Alege sisteme de încălzire economice,  care să se potrivească cu stilul căsuței tale. O sobă pe lemne pare a fi soluția ideală pentru o cabană de vacanță. Sau, de ce nu…un șemineu!   Dacă te gândești să faci baie în pârâul din apropiere, să știi că nu este chiar o idee rea. Te vei răcori grozav în miezul verii! Doar că în anotimpul rece  s-ar putea să ai nevoie de o baie fierbinte. Poți apela la boilere termoelectrice Ariston pe instalațiishop.ro, iar locul tău de vis, va deveni cu adevărat practic.
  1. Decorează cu stil casa de vacanță. Gândește-te că este locul în care vei petrece câteva săptămâni sau luni pe an.

Încearcă să aranjezi căsuța cu bun gust, astfel încât elementele de arhiectură să se lege cu obiectele de decor. Pune uși, podea și mobilă din lemn. Optează pentru câteva fețe de masă cu tentă rustică și nu uita să plantezi flori, sau să îți cumperi ghivece colorate. Ar fi bine să uiți de internet și de rețelele de socializare, astfel te vei relaxa complet, în mijlocul naturii. Iar dacă aduci și câțiva prieteni cu tine, atunci distracția este garantată.

Asadar, chiar și cu bani puțini poți să îți faci o casă de vacanță. Nu trebuie să realizezi totul dintr-o dată. După ce ai cabana, poți începe să cumperi, pe rând, lucrurile de care ai nevoie. Astfel încât să îți împlinești visul fără să ruinezi bugetul.

Lasa un comentariu