Carmangeria directorului DSV Neamţ, călcată de hoţi

* Trei indivizi au furat produse din carne în valoare de 8000 de lei

* Poliţiştii au prins unul dintre autori, dar cel mai probabil Noul Cod Penal îl va lăsa liber

Carmangeria din Roman, pe care o deţine familia Ulea prin firma SC Flarona SRL, a fost călcată de hoţi, în noaptea de 30 spre 31 ianuarie. Împinşi de foame şi siguri pe marfă (evident că personalul DSV face control după control la carmangeria şefului), trei indivizi au pătruns în magazin şi au furat preparate din carne în valoare de 8000 de lei. A doua zi după ce au primit reclamaţia, poliţiştii din Roman l-au prins pe unul dintre autori. Cornel Constantin Gobeja are 33 de ani, este din Buhuşi, şi se bucură, ca toţi infractorii de teapa lui, că a fost prins exact pe 1 februarie, când a intrat în vigoare Noul Cod Penal. Cum furtul se pedepseşte de acum cu maxim 5 ani de închisoare, iar măsura arestării se ia în situaţia în care fapta este încadrată de la 5 ani de detenţie în sus, Gobeja este exact la limită şi probabil că va rămâne liber. El are deja multă experienţă de viaţă şi cunoaşte penitenciarele de la Bacău şi de la Poarta Albă ca pe propria-i casă. A fost condamnat pentru furturi şi tâlhării, iar în 2005, la 6 zile după ce-a fost eliberat, a mai comis o tâlhărie în judeţul Neamţ, la Costişa. A băut cu nişte prieteni la o discotecă din comună şi, când să plece spre casă, a văzut un biciclist pe marginea drumului şi a decis, pe loc, că trebuie să se răzbune pe el, pentru că în local a avut nişte discuţii cu câţiva tineri din Costişa pe tema “teritoriului”. Deşi nu avea nici o vină, biciclistul a fost lovit sălbatic, cu pumnii, iar Gobeja i-a luat bicicleta şi a dispărut. A fost prins după ce vânduse deja bicicleta şi dus, înapoi, la “răcoare”. De data asta, însă, are toate şansele să rămână în libertate şi să mai dea lovituri, mai mici sau mai mari, în funcţie de limitele de pedeapsă pe care, cu siguranţă, la va studia.

 

* Flarona SRL, înscrisă pe lista actualizată a ANSVSA

 

SC Flarona SRL, firmă administrată de Oana Ulea, soţia directorului DSV Neamţ, figurează pe lista actualizată a carmangeriilor din judeţ, înregistrate la ANSVSA până pe 31.12.2012. La poziţia 17, cu sediul în piaţa centrală din Roman şi cu data de înregistrare 01.02.2012. Societate în sine există din 2003 şi, deşi se ocupă cu comerţul cărnii şi produselor din carne, figurează cu un singur angajat, ani la rând. Un angajat care a adus un profit de  3495 de lei în 2008, de 6469 de lei în 2009 şi 4080 de lei în 2010. Din 2011, angajatul a început să dea rateuri de criză şi să nu mai convingă atâţia clienţi să-i treacă pragul, în ciuda calităţii garantate a produselor. Aşadar, Flarona SRL a încheiat 2011 cu o pierdere de 4893 de lei, iar 2012 cu o pierdere de 7119 lei, 2012 fiind primul an în care numărul angajaţilor s-a dublat. În aceste condiţii e clar că lovitura hoţilor, care au furat într-o singură noapte, mai mult decât a pierdut carmangeria într-un an întreg se poate simţi serios în buzunarul patronilor. Numai că nu se va simţi pentru că, om prevăzător, Sorin Ulea nu şi-a lăsat prosperitatea în baza unei singure firme. În 2005 şi-a îndemnat soţia să înfiinţeze SC Sorinvet SRL, o societate care prestează activităţi veterinare (servicii de dezinsecţie şi deratizare), sub atenta supraveghere, coordonare şi finanţare a…DSV Neamţ. Nici această societate n-a avut mai mult de 2 angajaţi şi a terminat anul 2011 cu pierderi, pentru ca în 2012 să-şi revină spectaculos şi să producă un profit impresionant. Asta şi datorită sau, mai ales, datorită contractelor cu DSV Neamţ, atribuite fără probleme, la vedere, aşa încât oricine le poate studia obiectul şi valoare pe e-achizitii.ro. Deşi, se pare că, în ciuda faptului că sunt publice, nu le vede taman cine ar trebui s-o facă şi să ia măsuri în acest sens.

În  fine a treia firmă de familie SC Ansor Com SRL este administrată de Andrei Ulea, şi se ocupă cu jocuri de noroc şi pariuri. Ca şi directorul DSV care se joacă nestingherit cu contractele dintre instituţia pe care o conduce şi firmele familiei şi tot câştigă pariurile. Ba pe cel cu incompatibilitatea, ba pe cel cu conflictul de interese. Vorba românului “cine poate oase roade, cine nu nici carne macră”. De la Flarona SRL, eventual.

Cristina MIRCEA