Carbonizat în grajd

18/11/2016

ars-pompieri02*Îngrijitorul unui grajd din Humulești a murit în flăcările care au cuprins adăpostul

Un bărbat a ars în grajdul care a luat foc în noaptea de miercuri spre joi, la Humulești.

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 1:10, de către proprietar, care le-a spus pompierilor că în grajdul în flăcări se află și omul care are grijă de animale. Imediat, la locul dezastrului au ajuns un ofițer și zece subofițeri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț. Când au ajuns militarii, ardea grajdul cu totul și flăcările ajunseseră la casă. „Pompierii militari au descoperit în interior o persoană decedată, de sex masculin, în vârstă de 49 de ani“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț. Animalele din grajd au fost salvate, iar după ce pompierii au stins incendiul, s-a stabilit că acesta a fost provocat de fumat, cel mai probabil bărbatul adormind înainte de a stinge țigara. Au ars 20 mp de planșeu din lemn, circa 80 mp acoperișul grajdului, 5 tone de fân, obiecte de mobilier și tâmplărie din încăperea alăturată.

În aceeași noapte, la ora 3:40, pompierii târg-nemțeni au fost din nou solicitați la incendiul ce a izbucnit la o locuință particulară din satul Brusturi, comuna Brusturi. Șapte subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă au ajuns acolo și au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului. Au ars aproximativ trei metri pătrați dintr-un perete din lemn, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Miercuri, 16 noiembrie, la ora 19,31, un alt incendiu a izbucnit în apartamentul dintr-un bloc din municipiul Roman. La locul intervenției s-au deplasat șase subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă de capacitate medie din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. „În urma incendiului a ars un tricou aflat pe un calorifer electric și s-a degradat vopseaua de pe acesta. Cauza probabilă a incendiului este acțiunea unei persoane iresponsabile“, a precizat sursa citată.

Cristina IORDACHE