Caravana Coaliției pentru Familie a poposit vineri la Piatra-Neamț

03/09/2018

Prin intermediul pliantelor de informare, nemțenii au aflat informații legate de subiectul referendumului pentru familie, educației de gen ori parteneriatelor civile
Caravana Naţională „Apără Copiii României, Apără Căsătoria dintre UN Bărbat şi O Femeie!” a ajuns vineri la Piatra-Neamț. Acțiunea a fost coordonată de Coaliţia pentru Familie şi Platforma civică „Împreună”, care au susţinut iniţiativa civică ce a strâns peste 3 000 000 de semnături şi care a fost avizată juridic de Curtea Constituţională. 80.000 de voluntari au fost implicaţi în acest demers civic fără precedent, calificat ca fiind cel mai mare din istoria recentă a României.
Potrivit organizatorilor, obiectivul acestui circuit naţional este creşterea nivelului de conştientizare în rândul societăţii civile a importanţei organizării referendumului pentru definirea termenului de „soţi” din Constituţia României ca fiind „un bărbat şi o femeie”.

„Sperăm că vom avea o participare substanțială a cetățenilor la acest vot…”

„Acest demers eminamente cetățenesc, fără nuanțe politice, administrative ori de altă natură, unic în istoria României vine din străfundul ethosului acestui neam, fiind expresia termenului de «soţi» din Constituţia României ca fiind «un bărbat şi o femeie».
Deși s-au îndeplinit cu asupra de măsură toate rigorile legale și astfel ar fi trebuit ca în maximum 6 luni de zile de la depunerea semnăturilor la Parlament, să avem fixată data referendumului, cu toate acestea, datorită lipsei de voință a factorilor politici, s-au folosit diverse tertipuri şi chichițe juridice, administrative, pentru a fi întârziat sau eventual blocat acest demers al societății civile. Dar, iată că astăzi putem vorbi despre o foarte probabilă dată de desfăşurare a Referendumului, la începutul lunii octombrie, ceea ce ne face să sperăm că vom avea o participare substanțială a cetățenilor la acest vot.
În acest context, este de luat în calcul o mai bună și largă mediatizare a inițiativei civice de modificare a Constituției, unul din mijloace fiind desfășurarea acestei caravane de informare civică prin care cetățenii marilor orașe sunt puși la curent cu acest demers, dar și cu parcursul și necesitatea sa. De asemenea, prin intermediul pliantelor de informare sunt aduse la cunoștința publicului si alte subiecte de informare în strânsă legătură cu subiectul referendumului, și anume educația de gen ori parteneriatele civile.
Pentru perioada următoare, de intensă mediatizare a subiectului referendumului, cred că din ce în ce mai mulți vor afla și vor înțelege importanța sa istorică, civică, morală și implicațiile sale educaționale și familiale”, ne-a spus Marius Apopei, coordonator pentru județul Neamț al Comitetului de Implementare a Inițiativei de Modificare a Constituției.
În judeţul Neamț, peste 100.000 de cetăţeni cu drept de vot au susţinut prin semnătură demersul pentru definirea în Constituţie a căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie.
Totodată, Caravana a prilejuit întâlnirea cu părinţii nemțeni care şi-au exprimat îngrijorarea în faţa intruziunii ideologiei de gen în educaţia copiilor, la noi în ţară.
Organizatorii acțiunii au arătat faptul că introducerea, în vara aceasta, a ideologiei de gen în manualele şcolare NU corespunde valorilor îmbrăţişate de poporul român.
Irina NASTASIU